yamaha_mt09




Co nám pro nový rok nachystali v LS2?

Relativně mladá španělská firma vyrábí motocyklové přilby od roku 1990 a od té doby ušla pořádný kus cesty. Její helmy můžete vidět na hlavách jezdců světových šampionátů, ale i tisíců zákazníků po celé Evropě. Díky kvalitnímu zastoupení a velmi dobrému poměru cena/výkon patří i u nás mezi nejoblíbenější značky. Aby to tak bylo i do budoucna, o to se má postarat nová kolekce pro rok 2018.

Kapitoly článku

Vortex

Stejně tak, jako získávala na popularitě značka LS2, stoupá i zájem o modulární, takzvané odklápěcí přilby. Místo nejlepší vyklápěčky v nabídce od letošního roku zaujímá karbonová přilba Vortex. Skořepina utkaná ze širokých pramenů tvoří šachovnicový vzhled přilby, ve kterém bude k dostání. Díky použitému materiálu přilba váží 1300 gramů, což je na odklápěčku skvělé číslo. Mimo to je homologovaná i jako otevřená helma. Z další výbavy musíme zmínit opticky korektní čiré plexi, sluneční clonu, nosní deflektor a vyjímatelný podbradový deflektor. K pohodlí přispívá i plně vyjímatelný pratelný interiér a větrání, které je možné za chladných dnů zcela uzavřít.

Valiant

Tahle přilba není úplnou novinkou, přesto ji musíme zmínit. Dočkala se nové upravené skořepiny z materiálu Kinetic Polymer Alloy a nových barevných provedení, například černo chromové bude v reálu poutat pozornost. Oproti zmiňovanému Vortexu je tady navíc možnost jednoduše jednou rukou vyklopit bradovou část úplně dozadu, takže máte v tu chvíli aerodynamickou otevřenou přilbu, ze které nic netrčí. Zbytek výbavy je identický s dražší vyklápěcí sestrou.

Metro EVO

Ani třetí z vyklápěček není úplnou novinkou, přilba Metro je stálicí v nabídce LS2. EVOluční verze ale maličko mění svůj segment a to hlavně díky praktickému kšiltu. Ten totiž spíš než cestovatelé na dálničních křižnících využijí dobrodruzi na motorkách, které se nebojí bláta. Ti ocení i extra přísun čerstvého vzduchu díky větrání, vyjímatelný pratelný interiér, sluneční clonu nebo plexi odolné proti poškrábání. Jasnou věcí je homologace pro dvojí použití – otevřené a zavřené přilby.

Subverter

Do bláta se hodí i největší pecka letošních novinek, model Subverter. Jde o top model určený pro všechny motokrosaře, enduristy a čtyřkolkáře, kteří ocení hlavně větrání, nízkou váhu a bezpečnost. První věc má na starost systém větrání s 23 větracími otvory. Tyto otvory jsou navíc vyplněné plástvovými voštinami pro další zvýšení ochrany v případě nárazu. Když píšeme o dalším zvýšení ochrany, mluvíme mimo jiné o skořepině z materiálu Kinetic Polymer Alloy a konstrukci s kluznou mezivrstvou. Ta posune při nárazu vnitřek přilby nezávisle na vnější skořepině a sníží tak možnost poranění mozku. Tvar přilby je také uzpůsoben použití s krčními chrániči páteře. Pro nejhorší případy je přilba vybavena vytrhávacími lícnicemi pro jednoduché sundání z hlavy. Interiér je pratelný a plně vyjímatelný, zapínání je řešeno dvojitými D-kroužky, vybírat můžete z pěti barev.

Rapid

Tahle přilba je také úplně nová, přesto z opačného konce. Jde o nejlevnější integrálku pro začínající jezdce. Za cenu kolem dvou tisíc dostanete polykarbonátovou skořepinu s vahou 1250 gramů, plexi je odolné proti poškrábání a UV záření s přípravou pro Pinlock fólii. O pohodlí se stará výstelka s vyjímatelným a pratelným interiérem, vyjímatelný je také nosní deflektor.

Spitfire

Na choppera nebo klasickou motorku se hodí minimalistická otevřená přilba, kterou u LS2 vylepšili o nastavitelnou vysouvací sluneční clonu. Tu doplňuje pohodlný interiér s možností jeho vyjmutí a vyprání. Spitfire se nabízí ve dvou barvách - matné černé Solid a hnědé se sedmdesátkovou grafikou Sunrise.

Twister

Lehká otevřená přilba pro skútráky s velkým plexi štítem, sluneční clonou a větráním, to je Twister. Váha polykarbonátové skořepiny je jedno kilo, interiér je už tradičně vyjímatelný, pratelný a přívětivý k alergikům. Přilbu dostanete ve dvou barvách, v matné černé a v kombinaci černé a fluorescenční žluté, na pultech se objeví za 3599 korun.

Nové barvy

Kdo váhal nad novou LS2kou a nemohl se rozhoupat, toho možná popostrčí jedna z nových barevných kombinací. Té se dočkala integrálka Arrow C Carbon EVO (fluo-černá, červeno-černá), Arrow R (modro-bílo-červená). Sportovně cestovní Vector C se nově bude nabízet v kombinaci fluo-karbon, obyčejnější nekarbonová verze bude k dostání i v šedo-černo-růžové. Z podobného ranku je i Breaker ve verzi Bold (fluo-černá) a Héctor Barberá (replika jezdce MotoGP). Enduro přilba s plexi štítem Pioneer bude k mání v barevné kombinaci Quaterback (matná titanovo-modrá, lesklá bílo-modro-červená), a nakonec je tady skútr helma Verso v matné černo-reflexní barevné kombinaci.

Informace o redaktorovi

Honza Zajíček - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):
Související firma
  • ASP Group Distributing

    ASP Group Distributing je ryze česká společnost se silnou pozicí na trhu, která dováží a v síti svých prodejců distribuuje čtyřkolky, UTV, SxS, e-skútry, obojživelná vozidla, náhradní díly, příslušenství a doplňky předních světových značek. Oficiální dovozce více než 40 značek Jsme oficiální d...




TOPlist