globalmoto_duben_nolan




Legendární kaskadér Chris Pfeiffer míří do důchodu

Německého trialového, enduro a kaskadérského jezdce Chrise Pfeiffera, zná mezi námi asi většina lidí. Čtyřnásobný světový šampión v trikovém ježdění má za sebou řadu vystoupení, šílených kaskadérských kousků a videí, které se zapsaly do dějin stuntridingu. Nyní však Chris míří do důchodu.

Svůj odchod na odpočinek oznámil Pfeiffer dopisem, směřovaným fanouškům. Píše v něm, že po dvaceti letech ježdění, ve věku pětačtyřicet let, již nestačí konkurenci mladších jezdců, se kterými zkrátka a dobře neudrží krok. Právě proto vyklidí pole a udělá místo mladším talentům. Svou poslední soutěž si Chris střihnul v roce 2010, poslední vystoupení nedávno. Jedním dechem ovšem ujišťuje, že s ježděním jako takovým rozhodně nekončí. Ježdění je totiž jeho život, na čemž se nic nemění.Za dvacet let trvající kariéru zvládl Chris kromě čtyř prvních míst na světových šampionátech odjet tisíce vystoupení. Ta se konala v celkem 94 zemích světa, naše republika samozřejmě nebyla výjimkou. Během toho stihl Chris pobavit a ohromit nespočet diváků a předvést některé nezapomenutelné kousky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Ze světa kaskadérského ježdění tak odchází legendární jezdec na vrcholu kariéry, sám a předtím, než by nastal nezadržitelný pád z pomyslného vrcholu této specifické motocyklové disciplíny. A to je odchod, který se cení.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):



TOPlist