globalmoto_duben_nolan




Kymco Romeo 125 – tchajwanský lamač dívčích srdcí

Když už se objeví nějaké jednostopé vozidlo, věnované hlavně něžnému pohlaví, je to právě v kategorii skútrů. Na dívky a ženy míří i novinka tchajwanského Kymca, model Romeo 125. Samotný název přitom napovídá, že nový skútr zaujme nejednu Julii.

Romeo je malým skútrem klasických tvarů, jehož síla spočívá v drobných, až luxusně působících detailech. Logo pod sedlem může být osázeno zdobnými kamínky, nešetřilo se na chromovaných doplňcích a dobře vypadá i velké „T“ na přídi, skrz které se táhnou pásy LED diod denního svícení. Kdo dá ale přesto přednost lehce sportovnějšímu pojetí, může sáhnout též po verzi s rychlými pruhy a číselnými tabulkami.

O pohon se stará standardní klasika, spočívající v jednoválci o objemu 121,4 ccm. Motor má výkon 9,7 koně a skútr váží solidních 103 kilogramů. Jednoduché kotoučové brzdy jsou obdařeny systémem ABS. Přístrojový štít je digitální s velkými, přehlednými číslicemi a nechybí ani nabíjecí USB port, chytře umístěný přímo u spínací skříňky.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Bohužel zatím postrádáme cenu a také informaci, zda bude Romeo dostupný i na evropském trhu. Kdyby se zde ale objevil za příznivou částku, mohl by se stát zajímavou alternativou pro luxusně pojatou Vespu.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist