husqvarna_svartpilen_801_2




Rok Bagoroš odpálil asijské turné

Kambodžské publikum dostalo porci stuntridingu, který ještě nezažilo. Vlastně ještě nikdy nic takového neviděli.

Kapitoly článku

Mezinárodně uznávaný virtuos na dvou kolech nastartoval svoje asijské turné. Kambodža zažila peklo a diváci chvílemi nevěděli, co se to vlastně děje. Turné s názvem "ROKON" je akcí fabriky KTM, která Roka sponzoruje na jeho stuntriderovské cestě.
Rok uvedl: "Zpočátku jsem se bál, že dělám něco špatně, nevěděl jsem proč publikum nereaguje. Teprve po přestávce mi instruktoři vysvětlili, že je vše v pořádku, že jen diváci neví co si mají myslet, že v Kambodži je motocykl jen jako dopravní prostředek a nikoli rekvizita pro zábavu, natož pak na něm jezdit po předním a zadním kole."
"Povědomí o bezpečnosti na motocyklu je tady zatím v plenkách, a tak jsme podpořili akci, která upozorňuje na důležitost používat za jízdy ochrannou přilbu. Naše společná projížďka měla 300 účastníků, což není rozhodně málo." Na samotnou show mistra Roka pak přišlo přes 3000 lidí a vystoupení proběhlo ve městech Phnom Penh a Battambang.
Rok se na tuto pouť po Asii připravoval přes zimu na jihu Francie a Španělska. Čeká ho ještě Vietnam a pak ihned do Istanbulu v Turecku, kde navštíví i tamní veletrh motocyklů. Turné má i význam pro běžného uživatele, neboť se dle továrny KTM použijí Rokovy zkušenosti pro návrh použitých komponentů na novém modelu KTM RC 390, který má být vymazleným sportovním nářadím.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist