globalmoto_duben_nolan




Paříž: KTM + video

S širokou paletou svých produktů a novinek samozřejmě nemohla chybět v Paříži ani rakouská KTM. Všemu dění v expozici dominovala tradičně tovární oranžová a značka z Mattighofenu rozhodně neponechala nic náhodě. Na pařížské výstaviště si přichystala hned několik novinek založených na svém stávajícím úspěšném motoru LC4 690.

Přihlížející si tak mohli za asistence Cyrila Desprese, jezdce Rally Dakar, důkladněji prozkoumat aktuální novinku 690 Enduro, či přihlížet odhalení zcela nového naháče 690 Duke. Nechybělo však ani slavnostní odhalení na základu endura postaveného Supermota 690 a tak trochu očekávané silniční ostřejší verze již představené 690SM pod tradičním označením R v černé barvě s oranžově zabarveným rámem.

KTM690 Duke

Před více jak 13 lety byla v KTM zrozena myšlenka dostat jeden z jednoválcových motorů na silnici pod označením Duke. Nyní se tak stalo a nutno podotknout, že výsledek nevypadá vůbec špatně.


KTM tímto modelem tak doplnila již vyráběnou řadu s dvouválcovým motorem pod označením 990 Super Duke a dává tak stále více najevo, jak to myslí v civilním sektoru vážně s motocykly na silnici. Výrobce slibuje při hmotnosti 148,5 kg výbornou ovladatelnost a adekvátní jízdní žážitek. Vzhledem k reputaci, použitým dílům a naladění motoru na výkon kolem 66k při 7500 ot/min mu nemáme jistě důvod nevěřit.


KTM 690SMC/690 Enduro

Maximální zážitek v extrémním prostředí a situacích, při zachování nízké hmotnosti a maximální ovladatelnosti. Tak to, se s těmito modely rozhodla rakouská značka pořešit použitím LC4 690 do takto koncipovaných strojů. Ať už jste doma na šotolině, rozbité silnici, či zabahněné trati, s jedním z těchto strojů to jistě bude ta správná volba. S váhou 139 kg pro SMC a ještě nižší hodnotou pro enduro a pro většinu z nás s více než dostatečným výkonem v základu 62 koní to bude jistě slušnej mazec. 690 Enduro



690SMC





KTM 690SMR

Podle vlastní filosofie “Ready to Race“ nemohlo snad přijít nic jiného. Ano je to tak po loňském představení 690SM je zde i vychytanější R verze tohoto nekompromisního stroje na silnici do každé situace. Hmotnost 154 kg dává tušit opravdu hravý stroj. (46,8 kW při 7500 ot./min a 65 Nm při 6500 ot./min.)

Koncept KTM 690 Stunt

Rakušané představili také pěkný koncept na základě nového motoru 690...



Kolekce oblečení KTM

Stejně jako italská Ducati, či americký H-D se KTM dost výrazně profiluje na příslušenství a oblečení kolem motocyklů. Není tedy příliš velkým překvapením, že kromě ucelené modelové řady motocyklů klade značka důraz i na tuto oblast. Paříž je město módy, takže i možná proto zde byla pod označením “Powerwear 2008“ představena nová kolekce oblečení a příslušenství pro nadcházející rok.



Video: KTM

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)

Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (24 MB).

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
Lukáš Růžička - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist