yamaha_demo_tour




Offroadové novinky KTM 2011

Hvězdou offroaďáckých kátéemek se pro modelový rok 2011 nepochybně stala motokrosová třipade. Více či méně zásadními inovacemi však prošla celá řada terénních modelů od nejmenších motokrosů až po nejobjemnější ostrá endura. Asi nejradikálnější technologické libůstky aplikované na podvozku se dotkly především čtyřtaktních motokrosových strojů.

Svoje dítě KTM 350 SX-F představil Stefan Everts na výstavě v Miláně a pak také při prezentaci motokrosového továrního týmu KTM v Mantově. Už tenkrát jsme vám přinesli reportáž a řadu informací o nové třiapůli. Ta asi u všech motokrosových nadšenců způsobila slušnej poprask díky použitému přepákování, elektronickému vstřikování a vůbec „nelogickému“ objemu 350 ccm. Holt Stefan Everts si dokázal prosadit své a dostal šanci vyvinout mašinu, která bude stoprocentně podle jeho představ a svým řešením se klidně může dosavadní oranžové filozofii vymykat. Nicméně jezdci po prvních testech nový rám v kombinaci se systémem s přepákováním nešetřili chválou. Proto celý tovární tým jede už letos nové rámy s přepákováním. Antonio Cairoli a Rui Goncalves jedou světový šampionát MX1 mezi čtyřistapadesátky na třipade a především Tony ukazuje, že sto kubíků v mínusu není absolutně žádný problém. V tuhle chvíli má Ital na triku řadu vyhraných GP a je dokonce vedoucím jezdcem šampionátu.

 

 

Charakteristickým prvkem všech jedenáctkových kačen se stal zadní blatník v bílé barvě a nový design plastů. Nejzásadnější je však použité přepákování, které se objevilo mimo nové 350 SX-F také na motokrosové dvěpade a čtyřipade. Ostatní dvoutaktní mx speciály SX 150 a 250 pokračují se systémem PDS, stejně jak kompletní enduro řada EXC. Motokrosová čtyřtaktní dvěstěpadesátka dostala elektronické vstřikování paliva, zatímco její větší ségra 450 spoléhá na karburátor. SX-F 450 už od modelu 2010 disponuje pětistupňovou převodovkou a jinak tomu není ani u jedenáctky. To platí i o elektrickém startéru, který vyšťavenýmu jezdci přijde při zhasnutí motoru uprostřed závodu vhod.

Všechny nové offroadové modely KTM by měly být k dostání na prodejnách od června a my se budeme snažit co nejdřív přinést na portál Motorkáři.cz první dojmy z jízdy na nové SX-F 350.

 

Video

 


 

 

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):



TOPlist