husqvarna_svartpilen_801_2




Motokrosy KTM 2015 přichází do prodeje

Právě v těchto dnech představuje značka KTM své mx speciály pro rok 2015. U patnáctek se neděje žádná zásadní revoluce a R&D oddělení v Mattighofenu zapracovalo spíše na řadě menších vylepšení. Ty se pochopitelně týkají všech dospělých dvoutaktních i čtyřtaktních motokrosů, ale i juniorských malorážek.

Kapitoly článku

Vylepšovacím procesem prošly dvoutaktní motokrosové modely 125 SX, 150 SX a 250 SX i  čtyřtakty 250 SX-F, 350 SX-F a 450 SX-F. Pro juniorské jezdce jsou i nadále k dispozici tři minikrosky 50 SX, 65 SX a 85 SX.
Kompletní řada dospělých motokrosů dostává pro příští rok modernizované rámy s menší hmotností oproti předchozím modelům a lepšími úchyty přepákování zadního tlumiče. Lehčí je i nové přepákování s progresí. Jezdci na trati poznají i nové nastavení předních vidlic a zadního tlumiče.
V přední vidlici nově najdeme také slabší osu kola, která je o dva milimetry posunutá směrem dozadu kvůli stabilitě v zatáčkách. Vidlici chrání nové kryty s lehčími šrouby. Přehlédnout nelze černé lakování ráfků Excel, které připomínají design továrních závodních speciálů, stejně jako oranžová barva rámů. Všechny modely řady SX a SX-F jsou nyní obuté do pneumatik Dunlop MX52, které byly vyvinuty ve spolupráci s týmem USA Factory.
Vzhled motokrosů KTM 2015 zdobí nová grafika. Samozřejmostí jsou použité komponenty, jako jsou brzdy Brembo, řídítka Renthal, nebo hydraulická spojka Brembo.
Čtyřtaktní modely 250 SX-F a 350 SX-F obdržely několik drobných změn motoru, včetně revidovaného spojkového koše pro úsporu hmotnosti a nových O-kroužků na sacím hrdle olejového čerpadla.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist