husqvarna_svartpilen_801_2




KTM udělala repliku Herlingsova vítězného speciálu

V půlce roku si zlomil klíční kost a v tu chvíli nad ním zlomili hůl všichni motokrosoví experti. Holanďan Jeffrey Herlings ovšem vynechal pouhý jeden závod a stal se mistrem světa ještě před koncem sezony! A KTM teď na jeho počest přichystala speciální edici 450 SX-F.

Kdo zná KTM, toho to nemůže překvapit. Speciální edice svých šampionů dělá rakouská značka vlastně každoročně, takový Cairoli jich už měl… Jenže proč ne? Vždyť je to super nápad. Do garáže si nastěhujete motorku, která vypadá přesně jako ta, s kterou nejlepší motokrosař KTM ten rok skákal po světových tratích. A on to hrozně často je zároveň i nejlepší motokrosař světa.

Tak jako právě teď Herlings. Fenomén letošního roku. Krosáci, kteří sledují MXGP i na mobilu o víkendu na svých vlastních závodech, vývoj sezony znají nazpaměť, ale pro ostatní – byla to nuda. Tedy výsledkově. Herlings, Herlings, Herlings. Ten kluk byl (a pořád je) k nezastavení. Máme za sebou devatenáct závodních víkendů, během nichž Jeffrey jednou nestartoval kvůli té zlomené kličce a ve 14 dokázal vyhrát obě jízdy! Ve zbývajících čtyřech víkendech si připsal vítězství ve třech závodech, čtyřikrát byl druhý a jednou třetí. Chápete to? My ne. V mistrovství světa v nejprestižnější motokrosové třídě, kde nejezdí žádná ořezávátka. Chudák stájový kolega a devítinásobný mistr světa Cairoli, ten už z těch druhých míst musí být pořádně otrávený. Je jistým vicemistrem, ale na Herlingse ztrácí propastných 101 bodů…

Tolik výsledkové okénko, abyste pochopili, že Herlingsova replika ze sezony 2018 bude jednou ceněný artikl. A určitě se na vás přenese i ten vítězný duch, haha. Pojďme na techniku. V motokrosu nejsou rozdíly mezi závodními speciály a běžně prodávanými motocykly tak velké, jako třeba ve WSBK, ale i tak je snad každému nad slunce jasné, že na tovární motor a odpružení můžete zapomenout. KTM 450 SX-F Herlings Replica je hlavně o optických změnách, ten oranžový rám, redbullácké polepy a číslo 84 na bocích plus zlatá jednička vpředu jsou nepřehlédnutelné.

Dalšími poznávacími znaky, viditelnými na první pohled, jsou koncovka Akrapovič a spojkové víko Hinson, kompozitový kryt motoru, kryt předního brzdového kotouče a oranžová zadní rozeta. No a potom tady máme výčet dílů, které se chlubí přídomkem „Factory“: ráfky se zlatě anodizovanými náboji, brýle vidlic, sedlo s logem Selle Dalla Valle a startovací zařízení na přední vidlici. Muziku tvrdí frézované víčko nádrže.
KTM říká, že 450 SX-F Herlings Replica bude vyrobena pouze v limitovaném počtu, ovšem jaký je ten limit, tím se úplně nechlubí. Asi podle potřeby. K prodejcům by se tahle fešanda měla dostat v lednu 2019.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 15 Kč od 5 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 3 Kč
TomekEV přispěl 3 Kč
marafzs600 přispěl 3 Kč
pan_Maršoun přispěl 3 Kč
cechradovan přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):
Motokatalog.cz



TOPlist