journeyman_brezen




KTM RC4: koncept od Luka Bar Design

Není to tak dávno, co z KTM přišla zpráva o zahájení výroby kapotované varianty všech tří malých Duků - 125, 200 a 390. Pořád ale žádná zmínka o tom, proč Rakušané rovnou neobléknou do plastů také svůj nejrychlejší sériový jednoválec na světě. Chlapci ze studia Luka Bar Design přitom mají dokonce jasno i v tom, jak by Supermono od KTM mohlo vypadat.

Jednoválcový chuligán jménem 690 Duke se už v roli závodníka představil vloni, kdy byl oficiálním modelem seriálu European Junior Cup, a dvě stovky kousků fabrika pustila i do volného prodeje. Ani pro okruhové závody ale ve fabrice nenastrojili 67koňového dravce do kompletní zbroje, který místo celokapoty toho dostal jenom obligátní vanu pod motor. 
Nevíme přesně, proč vedení KTM se supersportem střední kubatury pořád váhá, ale laickým pohledem právě v tomhle segmentu rakouské značce něco chybí. Určitě si toho všimli také designéři studia Luca Bar, když představili svůj nejnovější koncept: KTM RC4.
Jako obvykle si při práci jenom trochu pohráli s photoshopem, ale jejich nápad se nám moc líbí. Na základ z KTM 690 Duke a jeho motor LC4 vymysleli šmrncovní celokapotáž, a dali firemnímu sloganu KTM “Ready to Race” zase o jeden rozměr navíc. Představa lehkého (150 kilo suché váhy v základní podobě) a obratného Duka s kapotáží určitě láká nejen nás.
Nový koncept od Luca Bar Design není prvním pokusem, jak převléci Duka za supersport. Německá firma Mototech už dostala podobný nápad před časem, a prodává hotový přestavbový kit. Za necelých pět tisíc euro dostanete kompletní karbonové kapoty včetně náporového sání, nádrž předělanou pro umístění do podsedlovky, ovládací prvky a řídítka. Sada se dá na sériového Duka nastrojit aniž by bylo třeba zasahovat do původní stavby, a je k dispozici ve dvou verzích -  Racing (dole na obrázku) a Road - přičemž druhá jmenovaná má německou homologaci pro provoz na silnici.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist