yamaha_demo_tour




KTM RC390 Cup 2014

Během závodního víkendu na Sachsenringu byl představen nový společný projekt KTM a německého autoklubu ADAC. Seriál závodů ADAC Junior Cup Powered by KTM je obdobou European Junior Cupu, který se jezdí v rámci vybraných závodů světového mistrovství Superbike, nebo Red Bull Rookies Cupu, přidruženého k šampionátu MotoGP. KTM už má pro mladé talenty připravenou i motorku a skvělá zpráva je, že RC390 půjde i do volného prodeje.

Rakouská fabrika už má s motorkami pro silničními závody zkušeností dost - kromě strojů pro třídu Moto3 dodávala také třeba speciální model Duke 690 Track pro  loňský European Junior Cup. Teď nám chce KTM znovu připomenout, že je neustále "Ready to Race". O uplynulém víkendu při Velké ceně Německa představila silniční speciál RC390 a společně s ním i nový šampionát pro juniory, který se pojede od příštího roku pod záštitou organizace ADAC.
Celokapotovaná malorážka vychází z modelu 390 Duke, a k motoru s výkonem 38 koní dostala pro závodní účely kromě plastů i další špičkové komponenty od dvorních dodavatelů KTM. Na vávoji odpružení se tradične podílela  firma WP, čtyřpístková přední kotoučovka je "made by Brembo".
Šéf KTM Stefan Pierer k tomu říká: ”Vyvinuli jsme čistě závodní motocykl pro mistrovství světa třídy Moto3. Na rozdíl od něj, je seriál RC 390 Cup projektem pro sériově vyráběné motorky. Oběma těmto projektům jsme dali nejvyšší prioritu, protože vývoj maloobjemových silničních modelů patří mezi naše klíčové aktivity. U nové KTM RC 390, která půjde do prodeje v roce 2014 (a bude s největší pravděpodobností představena na podzim v Miláně - pozn.red.) očekáváme velký zájem, protože poptávka po kvalitních sportovních modelech menších kubatur pořád stoupá.
Technické specifikace KTM RC390 2014
Motor: kapalinou chlazený 1 válcový , DOHC, 4-ventilový, 373 ccm, vstřikování paliva
Výkon: 38 k
Rám: Trubkový z ocelových trubek
Odpružení: 43mm WP USD , WP monoshock
Brzdy: 300mm kotouč se 4pístkovým třmenem (přední), 230mm kotouč (zadní)
Kola a pneu: 17-palcová hliníková, 110/70 (přední) a 150/60 (zadní) pneu
Výfuk: Akrapovic
Kapacita palivové nádrže: 9,5 l
Hmotnost: 130 kg

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):
Motokatalog.cz



TOPlist