journeyman_brezen




KTM opět prodává speciály z MotoGP

Okruháři, zbystřete! Už nevíte, jak sklepat v Brně tu poslední vteřinku? V motorce nasypáno, sady nových gum ani nepočítáte, hlava celkem v pořádku a furt to nejde? Tak si od Rakušanů kupte jejich RC16, a jestli to neklapne ani na tom, běžte raději rybařit! Na víc vám mimochodem peníze nezbydou…

Kapitoly článku

Tahle zpráva už tady vlastně jednou byla. Na konci roku 2018 kátéemka šokovala svět, když oznámila, že dostatečně movitým zájemcům je ochotna prodat dva své speciály z MotoGP, které se po dvou plných sezónách závodění byly schopné dostat až na „bednu“, kterou zajistil v posledním závodě toho roku Pol Espargaró. Pokud vás omráčila nabídka motorky ze světa Velkých cen a seznali jste, že ji potřebujete více než svoje potuněné Bávo nebo Ducati, stačilo jen manželce neříct, že na příští dovolenou pojedete jenom k babičce do Nymburka, protože se váš účet bude muset zotavit ze ztráty čtvrt milionu eur.

Nyní se situace opakuje, ale podrobnosti se trochu liší. Zaprvé není konec sezóny, vlastně sotva začala, a už tady jsou opět dvě RC16, tentokráte modelový ročník 2019. A těch úspěchů samozřejmě přibylo. Tedy takhle, bedna žádná, nicméně loni si Espargaró polepšil o čtyři místa v celkovém hodnocení (z 15. na 11.), v Misanu se kvalifikoval do první brázdy a především když dojel, byly z toho pokaždé body, přičemž osmkrát rovnou v Top 10. Taky za těch 16 dokončených z 18 odjetých závodů nasbíral rovných 100 bodů. Letos je prozatím také jedenáctý, nyní v Brně bohužel nedojel, ale předtím to bylo opět dvakrát v Top 10. V Brně ho však bohatě nahradil nováček Brad Binder, který dokázal vyhrát a přinesl tak konečně pro KTM první vítězství v královské kubatuře. Jak moc velká náhoda to byla, ukáží další závody, a Espargaro by se určitě s rakouskou značkou, pro niž byl většinu času klíčovým jezdcem číslo 1, rád rozloučil v podobném stylu – od příštího roku totiž nastoupí do Repsol Hondy.

Motorky, které si tedy můžete koupit nyní, zkrátka už dávnou nejsou v pozici nějakého otloukánka nebo začátečníka v MotoGP. Pořizujete si náčiní, který s dobrýma rukama na řídítkách umí dovézt nemalou porci světových bodů, což může být i důvod, proč nám zase trochu tyto dva stroje podražily. Tentokrát za ně KTM chce 288 000 eur bez daně (cca 7,5 milionu korun) a docela by nás zajímalo, jestli Rakušané po téhle sezóně pustí do světa další dva stroje a jestli jejich cena překročí magickou třístovku, když se budou moci pochlubit úspěchem největším. Ale to zatím jen tak spekulujeme. Nebo kdoví, jestli nakonec nebude „binderovka“ v nějaké aukci pro sběratele namísto „běžného“ prodeje…

Pro úplnost ještě musíme dodat, že za svoje peníze nezískáte jenom samotný stroj. V Mattighofenu vám k němu přidají ještě kombinézu a podepsanou helmu Pola Espargara a příští rok (protože letos je ta sezóna taková marná) si budete moci užít některý ze závodů MotoGP z pozice VIP návštěvníka, tedy včetně setkání s jezdci, týmového oblečení, cateringu a podobných legrácek. Pokud bez RC16 nemůžete žít, oznamte svůj vážný zájem na mail rc16@ktm.com. Jenom doufáme, že nám ji potom půjčíte na otestování, když jsme vám o tom řekli! :-)

 

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autor článku obdržel prémii 29 Kč od 10 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
koodl1 přispěl 3 Kč
Normik přispěl 3 Kč
Sonny přispěl 2 Kč
JardaKTM přispěl 3 Kč
Zdenek54 přispěl 3 Kč
_Sparrow_ přispěl 3 Kč
Ritchy přispěl 3 Kč
Freddy_X přispěl 3 Kč
Castvaj přispěl 3 Kč
xm-milan přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist