globalmoto_duben_nolan




KTM offroadové modely 2009

Z Rakouska upaluje poslík jak o život a na každém rohu tu žhavou novinku vykřikuje: „offroadové modely KTM 2009 jsou Ready To Race!“

V Mattighofenu se nespí a vývoj offroadových motocyklů letí stále dál. Proto nyní v červnu továrna představuje novou generaci terénní sekce a navíc světu vzkazuje, že jsou po všech stránkách silnější než kdykoliv předtím. Nezbývá než věřit a počkat si pár pátků, než se jim sami podíváme na kobylku.

MX řada vsází na evoluci, nikoliv na revoluci
Nikdy není jednoduché měnit něco, co tak dobře funguje. To dokazují výsledky továrních jezdců ve světovém šampionátu MX1 a MX2 na strojích 250 SX-F nebo 450 SX-F. Proto kompletní motokrosová řada SX zaznamenala pouze drobná vylepšení od motoru, přes šasí, ergonomii až po celkový design motocyklů. Výsledkem úprav by měl být větší výkon, lepší ovladatelnost, více pohodlí a v neposlední řadě dravý vzhled.

Enduro? Třída pro značku KTM víc než vlastní!
Výsledky světových soutěží poukazují na kvalitu a spolehlivost motocyklů KTM řady EXC. Drobná technická i designová vylepšení se dotkly také této třídy. Je fakt, že právě oranžové mašiny jsou vůbec nejprodávanějšími endury na světě.
Největší offroadovou novinkou je zbrusu nová verze KTM 400EXC modelového roku 2009. KTM 400EXC je skvělým kompromisem mezi výkonem a ovladatelností, přičemž nabídne pořádnou porci „hard enduro“ zábavy i nejnáročnějším blátivým nadšencům. Motor z rodiny SOHC se vyznačuje extrémně plynulou a úspornou charakteristikou a od svého většího bratra se liší kratším zdvihem, novou vačkou a optimalizovanou mapou zapalování. Čtyři ventily
(vstřikovací titanové) používají lehčí zdvihátka, vačková hřídel zároveň slouží jako odstředivý prvek pro odvětrání motoru. K dalším vlastnostem patří systém automatické dekomprese ulehčující startování a vylepšená hydraulická spojka s magneziovým krytem hlavy válcům umožňujícím snadné seřízení. Tento zcela nový motor je uložen v ultra lehkém rámu, výsledkem je univerzální motocykl pro všechny typy offroadových událostí a terénů.

A ani ti nejmenší šampióni nepřijdou zkrátka
Mini motokrosové motocykly, tedy oranžové nářadíčko, díky kterému se z motokrosového potěru stávají ostřílení borci nejvyšších offroadových soutěží, těží z více než padesátiletého vývoje rakouské továrny. Všichni v Mattighofenu jsou si dobře vědomi, že také nejmladší závodníci potřebují tu nejlepší techniku a tak největší prioritu přikládají bezpečnosti, spolehlivosti, designu, které vzbudí nadšení a motivaci nejmladších motokrosařů.

KTM Offroad Competition Generation MY 2009 :

Mini motocykly
Dvoutaktní
50 SX
65 SX
85 SX

Motokros SX
Dvoutaktní
125 SX
250 SX
Čtyřtaktní
250 SX-F
450 SX-F
505 SX-F

Enduro EXC

Dvoutaktní
125 EXC
200 EXC
250 EXC
300 EXC
Čtyřtaktní
250 EXC-F
400 EXC
450 EXC
530 EXC

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):
Motokatalog.cz



TOPlist