globalmoto_duben_nolan




KTM nabídne 450 Rally repliku

Máte ambice se postavit na start některé z dálkových soutěží a nebo si rovnou střihnout Dakar? Jestliže ano, můžete vystartovat k nejbližšímu oranžovému prodejci a objednat jejich mistrovské nářadíčko KTM 450 RALLY. Už brzy totiž bude v prodeji.

KTM 450 RALLY je nyní ještě blíže všem zákazníkům, kteří to myslí s dálkovými soutěžemi vážně. Už není potřeba kontaktovat přímo oddělení KTM Factory Racing, ale stačí jen navštívit prodejce KTM a jednoduše soutěžní speciál objednat. Nutno dodat, že nabídka je do určité míry omezená. 
KTM si v posledních letech udělala na Dakaru pěkných pár zářezů na pažbě a ani letos tomu nebylo jinak. Je fakt, že ji pořádně pozlobili jezdci na továrních Hondách a Yamahách, ale i tak ve finále KTM brala první i druhé místo. 
Při vývoji soutěžní čtyřistapadesátky inženýři využili moře cenných zkušeností z Dakaru a postavili speciál, který si můžete koupit třeba vy. Jednoválcová soutěžní kačena se vstřikováním má kompletně nový rám, štíhlou stavbu a jezdci přilepšila po stránce jízdní pozice. Přepracované je také odpružení zadního kola. Dálkové soutěže se jezdí na veliké vzdálenosti a to si žádá velkou zásobu benzínu. Proto má KTM 450 RALLY přední i zadní nádrže s čerpadly, což jezdci umožňuje vybrat zdroj paliva a tím ovlivnit rozložení hmotnosti stroje v závislosti na charakteristice terénu trati. Parádním prvkem je přední plexi skrývající karbonovou „věž“, na které je umístěna GPS navigace a nepostradatelný roadbook.
Jak se říká, každá sranda něco stojí. KTM 450 RALLY se bude prodávat za 24.000 Eur (bez DPH), což je při dnešním kurzu nějakých 657.000 korun. Za příplatek si pak můžete pořídit servis továrního týmu KTM během dakarské rally.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Stáhněte si vybrané fotografie na pozadí vašeho PC

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz



TOPlist