yamaha_mt09




KTM inovuje malorážku RC390

S řadou drobných změn přichází do nové sezóny lehký rakouský supersport. Některé z nich si vyžádala emisní norma EURO4, jiné mají za cíl zvýšit pohodlí jezdce a zlepšit jízdní vlastnosti. Nejvíc viditelným rozdílem je výfuková koncovka na pravé straně, která nahradila malý kanistr pod motorem.

Nové konstrukci výfuku se přizpůsobil také tvar kapotáže, která je teď ve spodní části o něci užší, a mírně se zvedla i světlá výška motorky. S přesunutím výfuku souvisí i jiná poloha stupaček spolujezdce, jehož pohodlí má zvýšit silnější polstrování zadní části sedačky. 

Parametry 44koňového agregátu zůstávají nezměněny, ale s nově použitým systémem elektronického ovládání plynu Ride-by-Wire KTM slibuje od letoška plynulejší odezvu. Dalším novým prvkem ve výbavě letošního modelu je antihopingová spojka, která však bude k dispozici i pro starší ročníky, takže majitelé stávajících RC390 si ji mohou nechat na svůj stroj domontovat.

Spojka i přední brzda teď mají stavitelné páčky, nový je také tvar zrcátek se širším výhledem. Kotouč přední brzdy o průměru 320 mm namísto stávajícího třiceticentimetrového disku. Poslední drobná úprava se týká desetilitrové palivové nádrže, kterou konstruktéři zbavili nežádoucího odpařování benzínu. RC390 modelového roku 2016 je u dealerů KTM v prodeji za 156 990 Kč.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist