yamaha_demo_tour




KTM EXC 2016 – Klid před bouří?

Oranžové offroadové oddělení pořádně zaměstnaly šestnáctkové motokrosy, které jsou kompletně nové a s předešlými ročníky mají jen pramálo společného. Právě proto se dá očekávat, že pro soutěžní endura bude revoluční až modelový rok 2017, a tak není divu, že šestnáctkové modely EXC jsou až na pár maličkostí na chlup stejné jako ty letošní.

Motokrosové kačeny pro rok 2016 jsme si vyzkoušeli teprve nedávno a rozhodně to stálo za to. SX modely totiž prošly zásadní odtučňovací kůrou a do přední vidlice dostaly vzduch. Budeme si tedy muset počkat, zda se touto cestou vydají také endura, ostatně, tak jak je to u oranžových dobrým zvykem. Já bych vsadil boty, že jo.


Rok 2016 znamená pro endura EXC jen drobné změny a oproti patnáctkám jde hlavně o kosmetické záležitosti. Na první pohled je vidět rozdíl v masce, kdy bílou barvu nahradila oranžová. Nepatrně jiná je také grafika „polepů“ a pod motorem se zabydlel alespoň plastový protektor. Po technické stránce se lehounce zapracovalo na přední vidlici a jejím nastavení.


Nabídka stále zahrnuje čtyři čtyřtakty - 250 EXC-F, 350 EXCF, 450 EXC a 500 EXC a čtyři dvoutakty - 125 EXC, 200 EXC, 250 EXC a 300 EXC.


Třešinkou na dortu EXC famílie jsou tradičně vymazlené Six Days modely, které s rokem 2016 oslavují Slovenskou ISDE. Právě Slováci mají to štěstí, že se v Košicích tahle nádherná soutěž na týden zabydlí a nám se tak vlastně naskytne příležitost vidět nejlepší z nejlepších enduráků jen kousek od domova. Je fajn, že bude komu fandit, protože Česká republika má přihlášeno 31 jezdců, přičemž budeme mít World Trophy tým se šesti jezdci, Junior Trophy tým se čtyřmi jezdci a sedm klubových týmů po třech jezdcích.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist