husqvarna_svartpilen_801_2




KTM Duke 690 pro příští rok s několika změnami

Rakouská KTM si pro modelový ročník 2016 připravila několik změn na oblíbeného „malého“ Duka. Kříženec motardu a naháče vjede do nové sezóny s lehce překopaným motorem, výkonnější a lépe vybavený než doposud.

Asi nejzásadnější změny se týkají pohonné jednotky. Tou je stále jednoválec, nyní však s malinko vyšším objemem 693 ccm. Jeho vrtání se lehce rozšířilo, zdvih naopak o kousek snížil a přibyly také ventily o větším průměru. Výsledkem je o něco točivější charakter, který vyústil v navýšení výkonu z původních 67 na 73 koní. O 6 % se zvýšil i točivý moment a celková křivka motoru se posunula do vyšších otáček. Zatímco až doposud točil motor 8500 otáček, nově začíná červené pole až na 9000.

I přes navýšení výkonu a točivější charakter neopomnělo KTM ani komfort. Motor má nový vyvažovací hřídel umístěný v hlavě a novinkou jsou i volitelné jízdní módy. Podle potřeby lze na levém řídítku nastavit Sport, Street nebo Rain, upravující palivovou mapu. Nově je standardem také vypínatelné ABS a za příplatek je možno dostat i kontrolu trakce. Vůbec poprvé sleduje jezdec úplně nový, barevný displej a sedí při tom na novém, pohodlnějším sedlu. Jak se na novém modelu jezdí se dozvíme už začátkem prosince, kdy jí budeme testovat na okruhu Maspalomas.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (19x):
Motokatalog.cz



TOPlist