husqvarna_svartpilen_801_2




KTM Duke 390 už příští měsíc v Miláně

Nejdřív jedna špatná zpráva. Avizovaný Duke 350, který měl podle předchozích informací přijít na trh v roce 2013, se nekoná. A teď ta dobrá: v KTM si to rozmysleli, a udělali místo něj radši Duka 390. Ostatně, v modelovém označení velkých oranžových motorek je devadesátka na konci přeci jen obvyklejší.

Skutečný zdvihový objem se pak nachází někde na půl cesty mezi dříve spekulovanou třistapadesátkou a tím, co je napsáno v názvu modelu. První detaily o KTM 390 Duke, který bude podle plánu představen za necelé tři týdny v Miláně, známe díky webu ZigWheels. Třistadevadesátku bude pohánět kapalinou chlazený čtyřventilový jednoválec o objemu  375 ccm s maximálním výkonem 45 koní (=33 kW, poznámka pro budoucí majitele řidičáku A2).  Podvozek bude mít podobnou konstrukci jako u menších sourozenců - tedy lehký příhradový rám a odpružení WP - přizpůsobenou silnějšímu motoru. Podle informací indického serveru hmotnost motorky nepřesáhne hranici 150 kg, a to z Duka udělá pořádně rychlou raketu.
Stejně jako stopětadvacítka a letošní novinka Duke 200 se také největší z malých (nebo nejmenší z velkých?) vévodů bude vyrábět v továrně indické automobilky Bajaj. která vlastní téměř polovinu akcií rakouské firmy KTM. Kdy se odtamtud dostanou první kusy na evropské prodejny zatím není známo, ale kvůlí rostoucí konkurencí v téhle kubatuře určitě to budou chtít určitě stihnout dřív, než se příští sezóna naplno rozjede. V tajnosti zůstávají také informace o ceně.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (10x):
Motokatalog.cz



TOPlist