globalmoto_duben_nolan




KTM 350 EXC-F oficiálně představena

KTM před pár dny představilo na italské půdě fungl nový přírůstek rodinky EXC. Tím novým přírůstkem není nikdo jiný než čtyřtaktní třistapadesátka KTM 350 EXC-F.

Kapitoly článku

Na podzim roku 2010 se světu ukázal první exemplář třistapadesátkového endura, který se hlásil do služeb enduro mága Davida Knighta. Ten ho okamžitě začal důkladně testovat a na základě jeho poznatků se rozhodovalo o sériové výrobě. Asi nejen já bych tenkrát vsadil boty, že s rokem 2012 KTM 350 EXC-F rozšíří počet stránek katalogu rakouského výrobce. Nyní je vše venku a EXC se čtyřtaktním třistapadesátkovým jednoválcem opravdu rozšiřuje sériovou modelovou řadu EXC pro rok 2012.
Ještě než se představilo sériové 350 EXC-F, stačil začátkem února David Knight v sedle tovární třistapadesátky vyhrát první závod. Za další tři měsíce si třipade připsalo první double při Mistrovství světa v Portugalsku zásluhou Johnnyho Auberta.
Novému 350 EXC-F dává chuť do života čtyřventilový jednoválec plněný elektronickým vstřikováním vážící 28 kilo, který dokáže vyprodukovat až 45 koňských sil. Třistapadesátkové EXC je pochopitelně odpruženo pérováním WP a k radosti většiny hobby jezdců je zadní kolo odpruženo pomocí systému PDS, tedy bez přepákování. Plasty jsou ve stejném ražení, jako dostaly motokrosové modely roku 2011 a devítilitrová nádrž strojů EXC 2012 je z transparentního plastu. To znamená, že má jezdec možnost pohodlně kontrolovat stav paliva v devítilitrové nádrži. I pro rok 2012 se počítá se speciální edicí Six Days, která se zahalila do Finských barev. Více informací a hlavně prvních jízdních dojmů přineseme, jakmile se naskytne příležitost osedlat celou řadu EXC s KTM 350 EXC-F v čele.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (6x):



TOPlist