yamaha_demo_tour




KTM 1290 Super Duke GT - první fotky

O cestovnější podobě rakouského super-nakedu se už mluví nějakou dobu, a předpokládaným termínem jeho oficiálního představení je tiskovka KTM na listopadové výstavě EICMA. Jak je ale zvykem, pár obrázků a informací se dostalo na veřejnost s předstihem.

Na co se tedy můžeme v Miláně těšit? Fotky testovacího prototypu ukazují největšího a nejvýkonnějšího naháče ze současné produkce KTM v cestovním provedení s bohatou výbavou. Podobný krok firma učinila před rokem s modelem Super Adventure, který je určen pro tu nejnáročnější klientelu v kategorii cestovních endur.

KTM 1290 Super Duke GT je na rozdíl od něj ryze silniční stroj, upravený pro dálkovou turistiku. Tu by měl zpříjemnit v první řadě semi-aktivní podvozek WP, výškově stavitelný plexištít, větší nádrž a příprava pro upevnění zavazadel. Ve výbavě nechybí ani přídavná světla, osvětlující při náklonu vnitřní stranu zatáčky, nebo tempomat.

Parametry nové KTM Super Duke GT zatím nejsou známy, ale mluví se o ještě vyšším výkonu, než jakým disponuje stávající 1290 Super Duke. Že by 180 koní bylo někomu pořád málo? Nechme se překvapit, veletrh EICMA začíná už za necelých šest týdnů. Na prodejny pak novinka dorazí příští rok v dubnu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz



TOPlist