husqvarna_svartpilen_801_2




KTM 1290 Super Adventure už na podzim

Rakouská továrna ukončila spekulace o připravovaném modelu, který rozšíří řadu velkých cestovních endur. Detaily si KTM schovává až na výstavu INTERMOT do Kolína, ale už dnes oficiálně potvrdila motor s větším zdvihovým objemem, výkonem a točivým momentem. Novinka dostane také větší nádrž a kompletní výbavu elektronických asistenčních systémů.

Adventure pro fajnšmekry se začne prodávat jako modelový rok 2015, i když zatím není jisté od kdy přesně bude na trhu. Jak napovídá název, motor si vypůjčil od letošní novinky 1 290 Super Duke, alespoň mluvíme-li o zdvihovém objemu. Zda bude zachován i výkon 180 koní, o tom dnešní tisková zpráva mlčí. Továrna zatím dost šetří i s oficiálními fotkami, a k tiskovce přidala jednu jedinou.
Další potvrzenou změnou oproti řadovému modelu 1190 Adventure je větší palivová nádrž, která už byla celkem patrná ze špionážních fotek, zveřejněných před nedávnem. V elektronické výbavě nesmí chybět stabilizační systém MSC od Bosche, kombinující kontrolu trakce s ABS, stejně jako přepínání palivových map a elektronické nastavení podvozku. KTM dokonce mluví o unikátní sestavě elektronických asistenčních systémů.
Další podrobnosti budou oznámeny nejpozději 30. září 2014 na výstavě INTERMOT v Kolíně nad Rýnem.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist