yamaha_demo_tour




Chystaná osmistovka od KTM se pilně testuje

KTM je sice velkým hráčem na trhu velkých cestovních endur, nicméně model o který by se praly zástupy zákazníků v segmentu středně velkých osmistovek citelně chybí. Rakouská značka se ovšem chystá tento nedostatek napravit a nový model se v současnosti pilně testuje.

Novinka byla zachycena na dosud nejlepších snímcích, jaké jsme ohledně očekávané motorky viděli. Po mnoha a neověřených informacích můžeme navíc konečně říci, že známe i pár technických detailů.

Nové cestovní enduro, které se na trhu postaví pod velkou sestru 1090 Adventure, ponese dost možná název 790 Adventure. Motorka dostane zcela nově vyvinutý rám, pochopitelně konstruovaný s ohledem na terénní schopnosti. Podvozek na ráfcích 21 a 18 palců je osazený komponenty WP a brzdami Brembo, přičemž vepředu jsou dva radiální monobloky. Nový řadový dvouválec o objemu okolo 800 ccm by měl přinést přibližně 100 koní výkonu, což je odpovídající vzhledem ke konkurenci, proti které KTM půjde. Odpovídat by samozřejmě měla i cena někde kolem 300 tisíc korun.

Zatím bohužel pořádně nevíme, jak bude nová KTM vypadat. Stroj na obrázcích zcela zjevně nenese design produkční verze a lze očekávat, že ve finále bude novinka podobná větším modelům ze stejné kategorie. Pravděpodobně proto dostane také nový přední světlomet „rozseknutý“ v půli, lemovaný LED diodami.

Osmistovka přitom není jediným cestovním endurem, na kterém KTM právě dělá. Na dalších špionážních fotkách je vidět, že v plném proudu je také vývoj slibované novinky postavené na základě modelu 390 Duke. Finální verze obou motorek bychom rádi viděli už příští rok v Miláně. 

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist