husqvarna_svartpilen_801_2




Koncept Audi Motorrad

Když automobilka z Ingolstadtu vloni vzala pod svá křídla italskou prémiovou značku Ducati, evidentně se jí v motorkové branži zalíbilo. Luxusní divize koncernu Volkswagen si dokonce troufla na vlastní koncept motorky, který pro ni vytvořili francouzští návrháři Thibault a Marc Devauze. Na výrobu hliněného modelu dohlížel Clement Couvreur.

Koncept s futuristickými tvary a štíhlou siluetou se jen těžko dá zaškatulkovat do některé ze současných kategorií, ale řekněme že vzhledově připomíná něco mezi naked motocyklem a supersportem. Při pohledu na nízká řídítka, macatou nádrž, zakryté přední vidlice, minimalistickou sedlovou část a propracovanou zadní kyvku si říkáme, že nějak takhle by klidně mohl vypadat i luxusní streetbike budoucnosti.
Velko výhodou konceptů je, že jejich tvůrci moc netrápí funkčnost motorky nebo tím, že stroj musí jít nějak vyrobit, a tím pádem se nemusí bát neotřelých konstrukčních řešení. Na Audi Motorrad takových prvků najdeme celou řadu - podívejte se třeba na přední centrální tlumič, umístěný mezi dvojící LED světlometů. Na žádném z obrázků naopak nenajdete ani náznak výfukové koncovky, což může signalizovat, že se pod kapotami nejspíš počítá s elektromotorem.
Boky kapotáží a horní plochu nádrže zdobí typické logo se čtyřmi kroužky, zatímco nápis Audi Ultra v úrovni čepu kyvné vidlice naznačuje, že tenhle stroj je vyroben z nejmodernějších materiálů, které německá továrna používá při výrobě svých prémiových aut.  Litá kola zase nápadně připomínají ráfky řady modelů ze současné produkce Ducati.
Znamená tohle celé, že Audi se chystá pustit do výroby motorek? Pravděpodobně ne, to se spíš někdy v budoucnu dočkáme toho, že tenhle zajímavý projekt uvidí světlo světa coby sériová Ducati. I když - kdo ví?

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):



TOPlist