globalmoto_duben_nolan




Kawasaki ZX-770R

Brutální sporťák, co strčí KTM X-Bow do kapsy a to hned třikrát. Takové je antré Kawasaki ZX-770R.

Kawasaki ZX-770R je supersportovní kupé s celkovými rozměry: délka vozu 4 427 mm, šířka 2 073 mm a výška je 1 017 mm. Na podvozek a karoserii byly použity odlehčené materiály, jako je hliník, karbon nebo titan, proto se nedivte, že celé auto má hmotnost jen 500 kg.


Před zadní nápravou je přeplňovaný šestiválec, který disponuje brutálním výkonem 770 koní. Síla agregátu se přenáší na zadní kola. O přítlak se stará masivní spoiler, který přechází přes velmi vytažené boční prahy až k velkému zadnímu difuzoru. Navíc je na zádi ZX-770R i decentní přítlačné křídlo.


Stále vám tu něco nehraje? Pak máte správné tušení. Kawasaki ZX-770R není z rýsovacích prken japonských "Zelených mužíčků" (což považujeme za velkou škodu, pozn. redakce), ale pochází z hlavy nizozemského designéra Sabino Leerentvelda. Ten se rozhodl udělat netradiční sportovní kupé se známými křivkami a barvami, které jsou na motocyklech Kawasaki Ninja. Asi správně všichni tušíme, že ZX-770R se z počítačového konceptu neposune dál, než maximálně jako jedno vozidlo do nějaké hry typu Need for Speed.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (25x):



TOPlist