globalmoto_duben_nolan




Kawasaki Z1000SX jde do nového roku s novou standardní výbavou

Oblíbený model od Kawasaki se sice mezi modelovými roky na první pohled nezmění, ve svých útrobách však bude ukrývat pár důležitých novinek. Za stejnou cenu jako doposud totiž dostanete ve standardní výbavě ABS a antihoppingovou spojku.

Největší zajímavostí je pochopitelně ona spojka. Jedná se o systém FCC, o kterém Kawasaki tvrdí, že je inspirován závoděním. Kromě toho, že spojka proklouzne v případě, kdy by mělo dojít k přebrždění zadního kola motorem a jeho možnému zablokování, funguje FCC také v samozamykacím režimu. Ozuby na spojce jsou totiž konstruovány tak, aby ve chvíli, kdy motor zabírá, tlačily lamely k sobě. Díky tomu už není potřeba tak silných pružin jako dosud, což má za následek o 30 % lehčí ovládání spojkové páčky. Druhou novinkou je klasické ABS, které nedovolí zablokování kol při brždění.

Kromě těchto změn, které by měly napomoci zejména větší bezpečnosti a stabilnější jízdě, přichází Kawasaki u Z1000SX také s novými barvami. Motorku můžete nově objednávat v modré barvě a ve stávající zelené, která je podle Kawasaki agresivnější, než dosud. K mání je také šedočerná metalíza.

Informace o redaktorovi

Dominik Valášek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist