husqvarna_svartpilen_801_2




Kawasaki W800 Final edition: konec jedné klasiky

Bohužel je to tak. Čím dál přísnější emisní normy vytlačily z trhu další model, který lze bez nadsázky označit za ikonu. Kawasaki W800 se s fanoušky letos loučí speciální limitovanou edicí, která bude spolu se standardními barvami do vyprodání zásob. O náhradě se zatím nemluví, takže pokud máte zálusk na klasickou motorku s víc než půlstoletou tradicí, je nejvyšší čas složit zálohu.

Náš tip

Přečtěte si náš test Kawasaki W800

Klasické motocykly zažívají poslední dobou obrovský nárůst popularity - o tom není pochyb. V reakci na prudký rozmach moderních technologií se vrací ke kořenům čím dál víc motorkářů, a právě pro ně je model W800 jako stvořený. Jenže vzduchem chlazený dvouválec se nevejde do limitů normy EURO4, a Kawasaki se místo modernizace agregátu rozhodla prozatím tuhle kategorii opustit. Svým fanouškům však připravila důstojné rozloučení v podobě limitované edice s příznačným názvem Final.

Model W800 se v současné podobě vyrábí od roku 2011, kdy po čtyřleté pauze zaplnil mezeru po předchozím úspěšném retro motocyklu Kawasaki W650. Ten navazoval na úplně první model řady W1, přičemž všechny spojuje klasický britský styl s řadovým dvouválcem jako základním stavebním kamenem.

Poslední várka motocyklů, jejichž historie sahá až do roku 1966, bude vyrobena v blíže nespecifikovaném, nicméně omezeném množství. V nabídce budou dvě barevná provedení; Candy Brown a Candy Sunset Orange. Důvod, proč Kawasaki na závěr dlouhé éry přistoupila k této limitované edici, vysvětluje Morihiro Ikoma: "Loučení se starým přítelem nikdy není jednoduché, zvlášť když jde o takovou ikonu. Prostřednictvím Final edition chce Kawasaki společně se svými fanouškům zavzpomínat na slavnou éru celé úspěšné řady W."

Takže pokud patříte mezi ně, neváhejte dlouho. Tak klasických motorek už je jak šafránu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (15x):
Motokatalog.cz



TOPlist