globalmoto_duben_nolan




Kawasaki Versys 650

Loňský naháč Kawasaki ER-6 se rázem stal nejprodávanějším modelem této značky - futuristický design i orientace na dostupnou cenu a nenáročné ovládání se plně osvědčily. Proto výrobce pro rok 2007 přichází s odvozenou variací na téma „cestovní enduro“ s názvem Versys (zkratka pro Versatile System), která již podle názvu slibuje hodně univerzální využití.


Na novém modelu je vidět, že v maximální míře vychází z prvků, které přinesly takový úspěch é-er-šestce. Jednoduchý trubkový rám, odpružení vyvedené na boku pěkně před pohledy okolí, netradiční výfuk ve tvaru velké nábojnice zasunuté pod motor, plus osvědčený řadový dvouválec 650, který by měl být u modelu Versys ještě o něco více posunutý ke spodku.


To vše je zde zabaleno do obrysu cestovního endura. Mezi další charakteristické prvky patří obrácená plně nastavitelná přední vidlice s velkými zdvihy, odkrytý pomocný rám v podsedlové části, ale hlavně divoce tvarovaný světlomet, ještě zvýrazněný plastovým rámečkem. Přestože do jisté míry obdobný obrys se objevil už před rokem u motocyklu Aprilia Pegaso, u Kawasaki Versys tvoří opravdu dominantu při pohledu zepředu.




Jak naznačují litá kola i sportovní obutí, jedná se o model zaměřený spíše na silnici než do terénu. Posouvatelné plexi a pohodlné sedlo rozdělené na dvě samostatné části ale naznačují, že mu nebudou cizí ani dlouhé cesty. Doufejme, že výrobce vyslyší hlas trhu a časem uvede také terénnější verzi na drátěných kolech.


Za posledních pár let se v katalozích objevilo mnoho cestovních motocyklů se siluetou a posazem endura a určených převážně na silnici. Z dvouválců lze uvést třeba Suzuki V-Strom 650 nebo Ducati Multistrada 650. Dovolil bych si tipnout, že Kawasaki Versys jim bude důstojným soupeřem už z toho důvodu, že bude moci díky společné platformě s modelem ER nabídnout velmi příznivou cenu.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):
Motokatalog.cz



TOPlist