yamaha_tenere_duben




Kawasaki Ninja: speciální edice k 30. výročí

Letos uplynulo už 30 let od chvíle, kdy legendární Kawasaki GPz900R začala psát historii fenoménu s názvem Ninja. Japonská fabrika k tomuto významnému jubileu připravila pro fanoušky výroční edici modelů ZX-10R a ZX-6R 636.

Kapitoly článku

Náš tip

Přečtěte si článek o historii Kawasaki Ninja.

Oba stroje, představené jako modelový rok 2015, se od letošních modelů liší pouze barevnou kombinací. U Kawasaki pro ně namíchali nový odstín tradiční zelené, přidali prvky v bílé perleti a loga, připomínající 30. výročí legendy. Za speciální edici ZX-10 R a ZX-6R si bude Kawa na českém trhu účtovat symbolický příplatek 5 000 korun, u dealerů by motorky měly být už během tohoto léta.
Připomeňme, ža obě výroční Ninjy jsou technicky totožné se standardními modely, a v jejich výbavě nechybí takové vychytávky jako tříúrovňová kontrola trakce Sport-Kawasaki Traction Control (S-KTRC), inteligentní ABS Kawasaki Intelligent anti-lock Brake System (KIBS) nebo  elektronický tlumič řízení Öhlins.
Když se naopak ohlédneme na úplný začátek třicetileté pouti, první model s přídomkem Ninja byl představen na okruhu Laguna Sega už koncem roku 1983. Na jaře 1984 vlétla první Ninja (GPz900R) na trh a okamžitě zaznamenala obrovský úspěch. Několik odborných redakcí jí udělilo titul „Motocykl roku“, stanovila rychlostní rekord rychlostí přesahující 250 km/h a zahrála si ve filmu Top Gun, kde ji sedlal Tom Cruise. S pojmem Kawasaki Ninja je spojena také celá řada sportovních úspěchů, včetně zisku titulu mistra světa Superbike 2013.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (8x):



TOPlist