yamaha_mt09




Kawasaki Ninja 250R příští rok v novém

Na oficiální představení novinek 2013 si budeme muset ještě pár týdnů počkat, ale jak už to bývá, informace o některých modelech se dostanou na veřejnost s předstihem. Jedním z nich je čtvrtlitrová Ninja, která příští rok dostane fungl nový design, nápadně připomínající superbike ZX-10R.

Modernizací kapot ale seznam změn zdaleka nekončí. Kawasaki Ninja 250R 2013 nastoupí do boje proti konkurenci také s vylepšeným řadovým dvouválcem, který dostal nové písty, válce a klikovou skříň. Uvedené změny společně s dvojitou plynovou klapkou mají přinést víc krouťáku v nízkých a středních otáčkách, ale přesné údaje zatím nejsou k dispozici.
Podvozek postavený na trubkovém rámu slibuje větší tuhost, a přidané silentbloky zase menší přenos vibrací od motoru. Kawasaki u čtvrtlitrové Ninji částečně vylepšila také odpružení, použila nové ráfky a na zadní kolo obula širší pneumatiku o rozměru 140 mm.
Kawasaki chce na trhu čtvrtlitrových motorek vyniknout také příplatkovou variantou s ABS, která bude o dvě kila těžší než standardní model, jehož pohotovostní hmotnost bude 172 kg. Další technické parametry zatím zůstávají v tajnosti, ale například výkon asi nijak dramaticky nenaroste, a bude se nejspíš držet poblíž současné hodnoty 33 koní, stejně jako kroutící moment 22 Nm.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (16x):
Motokatalog.cz



TOPlist