globalmoto_duben_nolan




Jízdní trenažér Honda míří do autoškol

Motocyklový jízdní trenažér Honda RT II ED, se kterým jste se mohli seznámit během výstavy Motocykl 2008 na stánku Honda, byl schválen Ministerstvem dopravy pro výuku v autoškolách. Tímto trenažérem bude možné nahradit 40 % první etapy výcviku, 10 % druhé etapy výcviku a 10 % třetí etapy výcviku včetně nácviku správného chování řidiče v jednotlivých rizikových situacích.

Honda vždy aktivně propagovala bezpečný jízdní výcvik, založený na základních principech a s ohledem na bezpečnost jako jednu z nejdůležitějších výzev. Jízdní trenažér byl vyvinut jako nástroj pro zvýšení povědomí o bezpečnosti na základě vědomostí získaných během vývoje jízdního trenažéru. Toto výcvikové zařízení umožňuje realistickým způsobem reprodukovat různé simulované situace na silnici, a tak umožnit zažít virtuální nebezpečné situace.

Pomocí opakovaného přehrání průběhu nehody nebo nebezpečných situacím z různých úhlů může jezdec prohloubit své porozumění bezpečnosti. Jako výcvikový nástroj pro snížení rizika může být toto zařízení využito nejen nezkušenými jezdci, ale také těmi, kdo již mají jízdní zkušenosti. Věříme, že přispějeme k dopravní bezpečnosti tím, že umožníme velkému množství zákazníků výcvik na jízdním trenažéru.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist