husqvarna_svartpilen_801_2




JRM nebo Jawa, prostě plochodrážní motorky jsou zpět na oválech!

Kde jinde než na plochodrážním stadionu v Divišově by se měla uskutečnit prezentace celosvětově známe značky. Je pravdou, že nějaký čas se v továrně nic nedělo a Jawa se vytratila z plochodrážních oválů. Nyní má podnik nového majitele a to byl důvod pozvat novinářskou obec na takové základní seznámení s blízkou budoucností značky.

Novým vlastníkem je firma ing.Stanislava Diatky D-ANA s.r.o. Snahou bylo a je přesvědčit bývalé zaměstnace k návratu do firmy, ale je jasné, že někteří již začali pracovat jinde, tak to není možné. Jsou tu tak i noví lidé a ten nejvíce známý fanouškům ploché dráhy je Martin Málek z Březolup, startující v extralize za Slaný. Ten nám poskytl základní informace k výrobě v JRM nebo Jawě, jak kdo chce, protože nový majitel vede jednání o možnosti používání názvu JAWA.
Martin Málek všem přítomným přímo na ploše představil motocykl na krátkou dráhu, pro juniorskou kategorii motocykl o obsahu 250 cm a ledařský speciál. Chyběla tedy jen verze na dlouhou dráhu, která v nabídce továrny samozřejmě také nechybí. Motocykl, který si už může zákazník objednat, bude k vyzvednutí cca do tří týdnů a je z 80% jen z výrobků Jawy. Jinak je samozřejmostí možnost nákupu náhradních dílů na motocykly všech plochodrážních odvětví.
Martin Málek - opora družstva ze Slaného - sám JRM nebo Jawu k závodění používá a nevede si vůbec špatně. V individuálním mistrovství skončil na 7.místě, což dokazuje, že motorky fungují. Sám jezdec v rozhovoru podotkl, že ví o dalších možných zlepšeních, které třeba už v semifinále extraligy uvede v praxi.
Zatímco Málek kroužil na ovále pár koleček v civilu v sedle plochodrážního veterána, tak v depu byl již připraven sedmý muž SGP Matej Zagar, loňský mistr republiky a letošní vicemistr Václav Milík a junior Patrik Mikel. Všichni s motory JRM odkroužili po ovále dá se říct obvyklou dávku jízd při závodě. První informace od V.Milíka byla o perfektních startech s JRM. No třeba by to mohl být impuls ke změně....
Kdo nesledoval závodníky na dráze, tak mohl využít pohoštění. Celou akci moderoval motorkář Standa Berkovec a mezi přítomnými byl třeba mistr světa na ledové ploché dráze Milan Špinka, manažer SGP v Praze Petr Ondrašík a vítěz Zlaté přilby Antonín Kasper st.
Nezbývá tedy než popřát JRM nebo Jawě, ať se jí daří své výrobky dobře prodávat a třeba už příští sezonu získat kvalitního závodníka jako továrního jezdce.

Informace o redaktorovi

Michal Kohout - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):
Motokatalog.cz



TOPlist