husqvarna_svartpilen_801_2




Jarní výstava motocyklů bude v Brně

Výstava se stěhuje do Brna! Konec dohadům a spekulacím, na včerejší tiskovce SDA a BVV bylo oznámeno konečné rozhodnutí. Ve dnech 10.-14. března 2010 se vyrazíme podívat na každoroční kompletní jarní prezentaci české motocyklové scény na MOTOSALON do Brna.

O záměru většiny importérů sdružených pod křídly Motocyklové sekce SDA najít pro jarní motocyklovou výstavu důstojnější prostory jsem zde již nejednou psal. Hlavní důvody, proč byl jako pořadatel pro roky 2010 a 2011 vybrána společnost BVV a proč se napřesrok bude výstava konat v Brně, shrnul Pavel Tunkl, tajemník Svazu dovozců automobilů:
„Když jsme vybírali organizátora motocyklových výstav pro další dva roky, rozhodli jsme se pro Veletrhy Brno jako zkušeného organizátora motoristických veletrhů, jehož výstavní prostory jsou zárukou povýšení výstavy na novou kvalitativní úroveň. Chceme, aby výstava motocyklů zasahovala zákaznickou obec jak v Čechách, tak na Moravě, proto se bude výstava konat střídavě v Brně a v Praze. Původně jsme chtěli v roce 2010 začít v Praze, ale nakonec jsme se rozhodli, že první MOTOSALON proběhne v březnu v Brně, a to jako jediná motocyklová výstava s gescí svazu dovozců automobilů.“
A jak se bude nadcházející brněnská výstava lišit od předchozích ročníků? Především samozřejmě nesrovnatelně důstojnějšími a prostornějšími halami, respektive jedinou obří halou! V BVV byl totiž v červnu otevřen obrovský pavilon P o celkové ploše 16 000 m2, což je téměř dvakrát tolik, než činila vystavovatelská plocha na letošní výstavě 2009! Všechny novinky tedy budete mít možnost projít pod jednou střechou a ve stejném prostředí. Můžete se spolehnout, před několika týdny tento pavilon prošel úspěšnou zatěžkávací zkouškou v podobě výstavy Autosalon. O perfektním vystavovatelském zázemí s dostatkem parkovacích ploch a dobré dopravní infrastruktuře Brněnského výstaviště snad ani není nutné se rozepisovat.
Manažerka projektu Eva Nogolová dále informovala o přípravě speciálního parkoviště pro motocykly. Na výstavu motorek konečně budeme moci bez obav vyrazit stylově na mašině, v Brně je obecně o dost tepleji než v Praze, tak to snad i v březnu pár motorkářů vyláká. Dostatek místa umožní také rozšíření venkovních doprovodných programů. Poprvé by se měly objevit i jízdy zručnosti a zkušební jízdy na nových modelech, které v případě nepřízně počasí proběhnou v pavilonu Z. Stejně jako v předchozích letech se budou konat akce zaměřené na sport, bezpečnost a exhibice. Také otvírací doba a podmínky pro vystavovatele by měly být obdobné jako letos.
Další důležitou informací je zpráva Vladimíra Přibyla, předsedy motosekce při SDA, že se návštěvníci znovu mohou těšit na zastoupení hlavních motocyklových značek. Yamaha a další importéři zastoupení v SDA, kteří na letošní výstavě chyběli, již přislíbili účast a díky tomu bude výstava kompletní výstavní skříní českého trhu motorek. Výstava Motosalon tak pokračuje v tradici národních výstav zapsaných v oficiálních kalendářích organizací IMA a ACEM. A co dodat nakonec? Snad jen že už také začínáme chystat nový stánek Motorkáři.cz a v Brně nás rozhodně najdete.

Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist