yamaha_demo_tour




Interphone (moto supertooth)

Venku to teď v zimě na ježdění moc neláká, ale aspoň je čas se poohlédnout po zajímavých nápadech a vybavení na mašinu. Přinášíme první informace o novince, kterou na náš trh uvádí firma RECALL s.r.o. z Českých Budějovic.

Myslím, že většinu z nás už někdy napadlo, jak by bylo prima spojit se za jízdy s kamarádem na druhé motorce. Třeba mu říct, jak je tahle zatáčka utažená, a pokud to zrovna nevidí (je třeba 200 m za vámi), že brousíte stupačku a jaká je to paráda. Cestovatelé by zase na dlouhých cestách uvítali možnost mluvit se spolujezdcem, protože dvě hodiny v kuse mlčet taky každého nebaví. No a ti, kdo potřebují navíc i při jízdě komunikovat s okolím přes mobilní telefon, také nechtějí každou chvíli sundávat helmu a pořvávat do telefonu lovícího z kapsy.


Tohle vše by měl zvládnout malý modul s názvem Interphone. První informace mě opravdu zaujaly a přišly mi až neuvěřitelné. Mám totiž pár zkušeností s obdobnými „hračkami“. Ovšem pokud mohu soudit z prvních zkušeností, nesahá Interphonu nic ani „po kolena“. Tenhle bluetooth modul v sobě kombinuje následující tři možnosti, a to bez jakéhokoli omezení.
Výrobce slibuje komunikaci mezi řidičem a spolujezdcem (helma-helma), komunikaci s mobilním telefonem vybaveným komunikačním kanálem bluetooth (helma – mobil) a také komunikaci mezi více motocykly do vzdálenosti cca 150 - 200 m (motorka – motorka). Tato komunikace by navíc měla probíhat na uzavřeném šifrovaném kanále. Tedy slyší se jen ty moduly, které se na sebe předem tzv. "napárují“.


Parametry


Dalšími oznámenými parametry je doba pohotovostního režimu skoro 700 hodin (29 dní). Dalším parametrem je až 7 hodin hovoru v režimu interkom nebo bluetooth handsfree. Dalším a neméně důležitým parametrem je vodotěsnost a aerodynamický tvar. Navíc má mikrofon zabudován filtr větru s automatickým nastavováním hlasitosti.


V krabici dále najdete dva klipy na připevnění k jakékoli helmě. Jeden je možné nalepit, druhý jen dvěma šroubky a svorkou upevnit na okraj helmy. Nemusíte nikam nic vrtat, stačí jen nasadit, dotáhnout a vtěsnat sluchátko pod výstelku. Samozřejmě nechybí nabíječka a malý šroubovák pro rychlou montáž.
Já věřím raději šroubům a svorce. Už i z toho důvodu, abych nemusel helmu čistit od lepidla. Proto příští týden zvolím tuto možnost a jestli nenasněží, hned začnu testovat udávané hodnoty. Další informace a zkušenosti z provozu přineseme po testu, který právě začíná. Web: www.supertooth.cz

Informace o redaktorovi

Marek Hrodek - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Náš tip

BT sada Interphone




TOPlist