globalmoto_duben_nolan




Intermot a Eicma 2006

Na konci sezóny se v Evropě budou konat dvě velké mezinárodní výstavy, na kterých výrobci představí celou svoji nabídku, ale hlavně nové modely motocyklů pro příští rok 2007. První výstava Intermot se až dosud vždy konala v Mnichově, střídavě s výstavou Mondial Du Deux Roues v Paříži. Letos se výstava přesunula do většího areálu v Kolíně nad Rýnem a proběhne 11 - 15. října 2006.
Druhá výstava EICMA má sídlo v italském Miláně a proběhne o měsíc později, 16 - 19. listopadu 2006. Tolik souhrn, teď se pojďme podívat, co mohou tyto výstavy nabídnout.

Proč vyrazit na jednu z uvedených výstav? Hlavním lákadlem je samozřejmě možnost pořádně si prohlédnout nové motocykly, případně se na některých kousek svézt. Pokud plánujete koupi zbrusu nové mašiny, můžete si na podzim pěkně osahat všechny uvažované modely a přes zimu se rozhodnout. Pokud se motorkami zabýváte v rámci své profese, je návštěva takové výstavy doslova povinností - tolik nápadů, pomůcek a příslušenství nikde jinde nenajdete. Tyto výstavy totiž nejsou jen o motorkách, ale z velké části také o vybavení, příslušenství, helem, oblečení a VŠEM, co s motorkami souvisí. A je velký rozdíl prohlédnout si třeba zvedák na internetu, nebo zkusit si s ním sám zvednout motorku na Intermotu... No a „last but not least“ - kvanta pěkných modelek, zvláště v Itálii to stojí za to.


Důležitým vybavením při návštěvě některé z těchto výstav jsou dobré boty. Co do rozlohy jsou totiž Eicma i Miláno nesrovnatelně větší než pražská výstava Motocykl. Těžko odhadnout - možná desetkrát větší plocha, na které nadupete desetkrát více kilometrů při obcházení motorek - a to ještě v obrovských výstavních areálech nejsou ani obsazeny všechny haly. Pokud si chcete výstavu opravdu užít, vyplatí se vyhradit si na ni dva dny a program rovnoměrně rozdělit mezi obcházení exponátů, odpočinek při sledování doplňkových show a nakonec bezplatné zkušební jízdy na nových modelech na testovacích polygonech za halami. Podle toho je dobré si naplánovat i oblečení a vybavení. V obrovských areálech je na všechno dost místa, k dispozici je obrovský počet restaurací a míst k odpočinku, obě výstaviště mají k dispozici vlastní stanici metra.
Obě výstavy jsou také díky blízkosti od historického centra (a Miláno i Kolín jsou krásná města a mají v centru co nabídnout) dobrou volbou pro rodinný výlet, kdy manželku pošlete do centra a večer se k ní snadno připojíte, protože vstupenka na výstavu zároveň platí jako lístek do metra.


Za poslední dva roky to bylo tak, že na Intermotu představily své nové modely především japonské značky, na výstavě Eicma pak následovaly italské značky a kupodivu také BMW - asi vědí, že v Německu mají zákazníky zaručené, takže radši čekají na zahraniční výstavu? Těžko zaručit, že to bude letos stejné, ale odhaduji že ano.
Jak jsem již psal vloni o Milánu - přes Mnichov a Švýcarsko je to z Prahy zhruba 900 kilometrů - nic co by se nedalo přes noc v autě zvládnout. Pokud se domluví 4 lidi, vyjde to jednoho na benzín okolo patnácti set (je ale třeba započítat poplatek za švýcarskou dálniční známku a placené tunely, takže náklady stoupnou). Do Kolína je to ještě o něco blíže - 700 kilometrů přes Norimberk a Frankfurt, navíc po kvalitních německých dálnicích - podle plánovače 6-7 hodin jízdy (ale pokud při noční jízdě nasadíte 180km/h, dostanete se k pěti hodinám, takže stačí vyrazit ve čtyři ráno). Pokud byste rádi vyrazili, zkuste se na začátku října domluvit a dát dohromady posádku auta na diskuzním fóru. Otevírací doby a vstupné

Cologne:


Doba konání - 11 - 15. října 2006, denně 9-18 hod, 12.října až do 20:00
Celodenní vstupenka 12 EUR, dvoudenní vstupenka 19 EUR, ve skupině nad 10 osob 10 EUR, studenti/vojáci/důchodci 6 EUR.
www.intermot-cologne.com

Miláno:


V pátek 17 listopadu mají slečny vstup zdarma
Doba konání - 16 - 19. listopadu 2006, denně 10-18:30 hod, 17. listopadu až do 22:00
Celodenní vstupenka 16 EUR, ve skupině nad 10 osob 10 EUR.
www.eicma.it Z obou výstav pro vás budeme samozřejmě připravovat online reportáže a následně již tradičně velké přílohy.

Informace o redaktorovi

Jarda Ducháček - (Odebírat články autora)
Filip Tichý - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist