globalmoto_duben_nolan




Intermot 2012: první zprávy

Už jen pár hodin zbývá do okamžiku, kdy se Kolín nad Rýnem promění v hlavní evropské město motorek. Úderem deváté hodiny dnes ráno začíná novinářským dnem mezinárodní veletrh motocyklů, skútrů a jízdních kol Intermot, a naše redakce už je v Kolíně připravena servírovat čerstvé informace rovnou z místa dění.

Kapitoly článku

Na Intermot se naše čtyřčlenná výprava, složená z členů redakcí Motorkáři.cz a Quadmania.cz vydala autem, přestože krásné slunečné počasí na severozápadě Německa dnes lákalo spíš k vyjížďce na motorkách. Alespoň můžeme potvrdit, že cesta po dálnicích se dá za běžného provozu všedního dne zvládnout za sedm hodin i automobilem. Po příjezdu a ubytování už přesto nezbyl čas na víc než večeři, procházku krásným historickým městem a prohlídku okolí kolínského Dómu, který se v sobotu 6. října v 10 hodin stane dějištěm tradiční motorkářské mše.
Zato kolegové z holandského serveru Olipeil.nl to do Kolína mají podstatně blíž, a tak už během pondělka, kdy na výstavišti finišovaly přípravy, stihli ve stánku BMW nepozorovaně ofotit pár stránek z prospektu k jedné z nejočekávanějších novinek letošního Intermotu: vodou chlazenému R1200GS. Díky tomu si můžete udělat první obrázek ještě před oficiálním představením, které je ohlášeno na 10:00.
Nové špionážní fotky toho sice neřeknou o mnoho víc, než ty, které už se dostaly na veřejnost dříve, ale skutečným úlovkem hochů z olipeil.nl jsou technické parametry nového modelu. Ty hovoří o zachování zdvihového objemu 1 170 ccm při stejném vrtání 101 mm a zdvihu 73 mm. Kompresní poměr se ovšem zvyšuje na 12,5:1, a nejvíc asi všechny bude zajímat výkon, který s příchodem kapalinového chlazení vzrostl na 92 kW (125 k) při 7.750 ot/min. Vyšší je i kroutící moment  s maximální hodnotou 125 Nm při 6 500 ot/min, a pochopitelně narostla také pohotovostní hmotnost. Naštěstí nijak dramaticky - jenom o 4 kila na celkových 238 kg. Silničnějšímu zaměření napovídají širší rozměry pneumatik. Přední kolo se obuje do pryže 120/70 R19, zezadu pak na novém GS uvidíme trochu neobvyklou gumu 170/60 R 17.
Další informace o všech novinkách z výstavy Intermot budeme přinášet v průběhu dne, tak jak je budou jednotlivé značky prezentovat. Zatím se podívejte na fotky večerního Kolína ve fotogalerii.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist