globalmoto_duben_nolan




Nový Indian Scout

Na víkendovém srazu Sturgis se světu představila novinka, kterou nikdo moc nečekal. Podle prvních fotek vodou chlazeného V-twinu, které v předstihu zveřejnila firma Polaris, to vypadalo spíš na nový model Victory. Najednou je ale všechno jinak - vrací se legendární Indian Scout. Oblečen v tradičním kabátě, ale vyzbrojen moderními technologiemi.

Kapitoly článku

Scout ukazuje odklon od existující „těžké“ řady Chief, přesto by však měl přinést typické prvky značky Indian. Příkladem můžou být nádrž a blatníky, u kterých jsou vidět známé tvary a linie. Úplně nový je litý hliníkový rám, který napomáhá kompaktním rozměrům motocyklu. Podle výrobce se jedná o nejnižší a nejlehčí stroj ve své kategorii, a Harley-Davidson Sportster získává nového konkurenta.
Nový model by měl být podstatně svižnější a obratnější, tomu také napovídají technické parametry - pohotovostní hmotnost 253 kg, rozvor kol 1 562 mm a výška sedla 640 mm. Jako pohonná jednotka slouží kapalinou chlazený 60° vidlicový dvouválec DOHC o objemu 1 133 ccm s elektronickým vstřikováním paliva s maximálním výkonem 100 koní v 8 100 otáčkách a točivým momentem 98 Nm v 5 900 ot. za min. Distribuce výkonu probíhá přes šestistupňovou převodovku a ozubený řemen.
Základ podvozku tvoří nový hliníkový rám, odpružený vpředu 41mm vidlicí se zdvihem 120 mm a dvěma zadními tlumiči na hliníkové kyvce o zdvihu 76 mm. Šestnáctipalcové ráfky jsou obuté do pneumatik o rozměrech 130/90 vpředu a 150/80 vzadu. Kotoučové brzdy na obou kolech mají shodný průměr 298 mm a standardně jsou vybaveny ABS.
Indian Scout má oslovit mnohem více potencionálních zákazníků a to nejenom cenou, ale také kombinací značky / tradice a v neposlední řadě vlastnostmi samotného stroje. Tento model by měl značce Indian zajistit budoucnost a potvrdit její postavení na trhu. V USA se bude prodávat za 10.999,- USD.
 

Oficiální video

 
Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist