journeyman_brezen




Indian přidá třetí model FTR, ponese jméno Rally

Americký výrobce ty nejzásadnější novinky pro rok 2020 už představil, ať už jde o cruisery s větším motorem Thunder Stroke 116 a lepším infotainmentem, nebo o bagger Challenger, ale do Milána nechtěl přijet úplně s prázdnou. Modely FTR budou od příštího roku již tři.

Kapitoly článku

Standard FTR 1200, barevný FTR 1200 S vybavené lepším podvozkem a elektronikou a třetí do party se bude jmenovat FTR Rally. Pokud jste si ale podle jména mysleli, že vás čeká něco ve stylu cestovního endura, s velkou kapotáží, vysokými zdvihy a větším předním kolem, tak jste se netrefili. Rally bude takové retro v řadě FTR, technicky vycházející ze standardního modelu.

Proč se Rally jmenuje právě Rally a ne třeba Classic, na to by vám odpověděli Američané, my jsme z toho výběru jména taky trochu zaražení. Nicméně pojítko hledejte v loňském článku o čtyřech kolekcích doplňků pro FTR, z nichž jedna se jmenovala právě Rally a motorka se po její instalaci proměnila v takového scramblera, ne nepodobného tomuto novému modelu.

Nechme jméno jménem a buďme rádi, že tu třetí FTR vůbec je. Spíš se koukněme, co je na něm jinak proti oběma bráchům. Verze Rally dostala šedou barvu nádrže (resp. toho místa, kde motorky běžně nádrž mívají), oficiálně se tedy jmenuje Titanium Smoke, a na ní velké logo s indiánskou hlavou. A dál už to jsou samé doplňky z již jmenované kolekce.

Na nádrž navazuje hnědé sedlo, ráfky jsou vyplétané s červenými proužky a na nich najdete obuté pneumatiky Pirelli Scorpion Rally STR. Červené linky najdeme i na malém plexištítku nad světlem, jenž vám snad trochu pomůže s bojem proti větru, protože jízdní pozice je vzpřímenější než na obou stávajících FTR, když verze Rally dostala o 50 mm vyšší řídítka Pro Taper, za nimiž najdete klasický budík známý ze standardní verze – barevná TFT obrazovka z eska by se sem opravdu nehodila.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)
Jiří Jevický - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Autoři článku obdrželi prémie 9 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Zdenek54 přispěl 6 Kč
Kytí přispěla 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist