journeyman_brezen




Indian & Jack Daniel´s: dvě legendy v limitované edici

Když se řekne Indian, i naprostý laik tuší, že se jedná o motorku. A zrovna tak každý abstinent ví, že nápis Jack Daniel´s patří na láhev whisky. Každá z těchto dvou značek se zkrátka ve svém oboru stala symbolem. To není nic překvapivého, vždyť obě jsou na americkém kontinentu ze všech nejstarší. Mohl si vůbec Jack vybrat k oslavě kulatých narozenin lepšího parťáka?

Od registrace úplně první palírny whisky v Americe letos uplyne dlouhých 150 let. Značka Indian vznikla o něco později, ale funguje už také více než století, a pyšní se titulem nejstaršího výrobce motocyklů ve Spojených státech. Při tak speciální příležitosti se přímo nabízí spojení obou mohykánů, a výsledkem je Indian Chief Vintage v limitované edici Jack Daniel´s. Výroční design vznikl ve firmě Klock Werks, jejíž šéf Brian Klock se nechal inspirovat grafikou nejznámější lahve z Tennessee. Kromě speciálního lakování motorku zdobí logo palírny i její proslulé whisky Old No. 7. Na blatníku jsou pak zalakované podpisy sedmi mistrů, kteří dohlíželi na výrobu legendární whisky v průběhu celé 150leté historie značky Jack Daniel´s.

Indian a Jack Daniel's plánují vyrobit celou sérii jubilejních motocyklů, které budou na podzim vydraženy v Las Vegas na aukci Barrett-Jackson. Výtěžek pak půjde na konto nadace  "Operation Ride Home", podporované firmou Jack Daniel´s.  Tato organizace pomáhá mladým poddůstojníkům americké armády s financováním nákladů na cesty z kasáren za rodinou. Na trh se dostane jenom velmi omezený počet motocyklů, které pravděpodobně skončí v soukromých sbírkách. 

“Tento jedinečný motocykl spojuje dvě tradiční americké značky, ale přestože jim to spolu sluší, připomínáme všem naší letitou zásadu: Bottles and Throttles Don’t Mix. Pití whisky a jízdu na motorce si raději užívejte každé zvlášť, řekl při představení limitované edice Dave Stang, zástupce firmy Jack Daniel’s. “Chceme poděkovat našim přátelům z Indian Motorcycle za jejich pomoc na tomto projektu a podporu nadace Operation Ride Home.

Další podrobnosti o plánu výroby a způsobu objednávání budou zveřejněny na srazu Daytona Bike Week, který se letos koná v termínu 4.-13. března.

 

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (14x):
Motokatalog.cz



TOPlist