husqvarna_svartpilen_801_2




Indian FTR1200 již příští týden

Věděli jsme, že přijde. Jen jsme netušili, kdy a kde. Pro americkou motorku by dávala smysl Amerika, pokud by to měla být Evropa, spíš bychom si bývali tipnuli milánský veletrh EICMA na začátku listopadu. Indian ovšem nehodlá čekat a svůj nejočekávanější a nejrevolučnější počin představí již příští pondělí na Intermotu v Kolíně nad Rýnem. A my budeme při tom? Jaký bude?

Indian za mořem řádí s FTR750 v tamějším mega oblíbeném sportu, flat tracku, ovšem již před rokem naznačil, že by podobný koncept rád přivedl i na běžnou silnici. A na začátku léta to dokonce definitivně potvrdil (článek jsme přinesli zde): FTR1200 bude sériovým modelem ročníku 2019. Nyní se na sociálních sítí značky objevilo video, které potrvzuje, že oficiální premiéra novinky bude 1. října večer v Kolíně nad Rýnem na speciální akci před veletrhem Intermot. A my máme na stole pozvánku, takže se můžete těšit na první informace hned záhy!

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 Co se o FTR1200 zatím ví? Vlastně nic a vlastně všechno. Na zahraničních webech se objevily patentové rozkresy, které ukazují dost detailně techniku připravovaného motocyklu, nicméně spoustu věcí si můžeme akorát domýšlet. Motor je jasný, 100koňový dvouválec z modelu Scout, to bude pěkné svezeníčko. Proti konceptu šly výfuky dolů, sice už to nevypadá tak krutopřísně, ale bude to jistě praktičtější řešení. Změní se i přední světlo, počítejte se zajímavě tvarovaným LED kouskem, a přístrojový panel bude nejspíše řešen jedním TFT displejem.

Rám bude příhradový, trubková kyvka z konceptu zůstává. Kvůli těžišti našla nádrž místo přímo pod sedlem, ale tankování bude zřejmě v tradičním místě. Nákresy ukazují posílenou brzdovou soustavu o druhý přední kotouč, přeci jen v Evropě jsme zhýčkaní.

Upřímně, na tuhle motorku jsme hodně zvědaví. Už proto, že opravdovou homologovanou flattrackovou motorku dělá snad jen Fantic a Zaeta. Ale tohle je velký objem od velké značky. Budeme všichni naráz jezdit bokem? Uvidíme.

Informace o redaktorovi

Jan Rameš - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 27 Kč od 9 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
Vendis přispěl 3 Kč
masi přispěl 3 Kč
pernik92 přispěl 3 Kč
andywild přispěla 3 Kč
pepeechose přispěl 3 Kč
Bullet500 přispěl 3 Kč
Boss.trx850 přispěl 3 Kč
jardahoral přispěl 3 Kč
kubas_zn přispěl 3 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist