husqvarna_svartpilen_801_2




Indian Chief Dark Horse 2016

Černý kůň Ameriky je tady. Můžete ho mít i s ape hangery a je dokonce o 2 000 dolarů levnější než stávající model.

Kapitoly článku

Černočerná tma od začátku až do konce. Kola, vidlice, řídítka, motor, nic nebylo ušetřeno od matné černé. Nový Dark Horse se vrací na začátek, kdy ještě motocykl nedělalo křiklavé lakování. Tahle zbraň hromadného ničení chce být drzá, ale jen pro ty správný chlapy a pro toho, kdo o to stojí.
Chief Dark Horse pro rok 2016 je momentálně nejlehčí Chief, který kdy jezdil. Úspora hmotnosti je díky pozměněným blatníkům a použitím litých kol. Véčkový dvouválcový motor pod úhlem 49 stupňů o objemu 1 811 kubíků poslední generace umí 139 Nm už při 2 600 ot/min. Zlepšila se odezva škrtící klapky a motor se pak umístil v rámu s ohledem na větší prostor pro levou nohu. 
Šestistupňová převodovka je samozřejmostí. Motocykl je obutý do šestnáctipalcových pneumatik Dunlop American Elite o rozměrech 130/90 a 180/65. Palivová nádrž pojme 20,8 litru paliva. Rozvor je zde 1730 mm a plně natankovaný stroj má 357 kilogramů, což je o nějakých patnáct kilogramů míň než má minulý model. Sedlo je ve výšce 66 centimetrů nad zemí a je pouze pro jednoho.
" Zaměřili jsme se na mladší jezdce. Motocykl pro čtyřicátníky, ne pro šedesátníky." řekl manager Ben Lindaman a dodal, že nabídnou přes čtyřicet doplňků, kterými lze motocykl vytunit. Nejvíce jsou patrné tzv. ape hangery, neboli řídítka stylu opičák, potom výfuky a nebo otevřený vzduchový filtr. Dokoupit lze sedlo spolujezdce nebo nosič.
Standardem je pak bezklíčové stratování, ABS a tempomat. Na předním blatníku najdeme typickou svítící hlavu indiána, která tu je už od roku 1947. Cena motocyklu je 16 999 USD.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):
Motokatalog.cz



TOPlist