husqvarna_svartpilen_801_2




Hutchinson po děsivé havárii v Silverstone

Nejlepší sezona v dosavadní kariéře Iana Hutchinsona skončila bohužel předčasně. Pětinásobný vítěz letošní Tourist Trophy těžce havaroval v závodě britských supersportů na okruhu Silverstone a skončil s komplikovanými zlomeninami levé nohy v nemocnici.

Ian Hutchinson letos na ostrově Man přepisoval historii, když vyhrál pět mimořádně těžkých závodů v jednom týdnu, což se mu podařilo jako prvnímu jezdci v sólové třídě v dějinách. Pak ještě stačil triumfovat na Ulster Grand Prix, ale koncem září jeho tak skvěle rozjetá sezona krutě skončila. 
V Silverstone panovaly hrozné podmínky, silný déšť a do toho i mlha. Mnoho lidí se divilo, že závod supersportů byl v takové slotě vůbec odstartován. Obavy přítomných se naplnily hned v první zatáčce, kde došlo k hromadnému pádu několika jezdců. Nejvíc na havárii doplatil právě „Hutchy“, který zůstal ležet nehybně na dráze. Okamžitě se k němu seběhli lékaři a po první nezbytné prohlídce ho nechali urychleně vrtulníkem přepravit do Univerzitní nemocnice v Coventry. „Hutchy najížděl do první rychlé zatáčky Copse asi uprostřed startovního pole, na té příšerné vodě ale někdo před ním dostal smyk a už to šlo. Spadlo tam hodně jezdců, včetně Iana. Toho navíc trefila další motorka. Následovala červená vlajka a závod byl zastaven,“ popisoval situaci jeden ze silverstonských traťáků na britském internetu.

Lékaři v nemocnici zjistili, že Hutchinson má kromě dalších zranění komplikované zlomeniny holenní a lýtkové kosti levé nohy. Pro jezdce týmu Padgetts Honda tak sezona samozřejmě předčasně skončila. První, kdo ho v nemocnici navštívil, byl skvělý jezdec nedávné minulosti a dnes komentátor britské verze Eurosportu James Whitham. „Můžeme si všichni oddechnout. Ačkoli to zprvu vypadalo hrozivě, 24 hodin po operaci je jeho prognóza už mnohem lepší. Největší starost dělá lékařům nervové poškození ve spodní části levého nohy a její nedokrvování. Ian je ale vzhledem k situaci docela v pohodě a děkuje všem fanouškům za podporu a četná přání brzkého uzdravení. Dělal si dokonce legraci, že teď bude mít alespoň čas na delší přípravu na sezonu 2011,“ řekl Whitham novinářům.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist