globalmoto_duben_nolan




Novinka 2016: Husqvarna 701 Enduro

Tak přesně na tohle už delší chvíli čekám a zřejmě nejsem sám. Husqvarna představuje „adventure“ mašinu 701 Enduro, která by se měla postarat o slušnou zábavu v bahně a zároveň přiložit ruku k dílu při povinnostech všedního dne.

Je fakt, že něco podobného trh potřebuje a Husqvarna se terénní sedmsetjedničkou trefuje do černého. Motorka se tváří poměrně dost offroadově, ovšem vypadá, že se dokáže popasovat také s asfaltem a nebude se bát ani městského použití.

Většinou to bývá naopak, ale už první obrázky napovídají, že enduro vychází z modelu Supermoto 701, který se nám představil teprve nedávno. U endura je ale na předku namontováno jednadvacítkové kolo obuté do terénní pryže a na zadku zubatá osmnáctka. Charakteristickým prvkem sedmsetjedničky je třináctilitrová nádrž pod sedlem, která zároveň plní funkci podsedlovky.

Kapalinou chlazený jednoválec o objemu 690 ccm dokáže vyprodukovat 67 plnokrevníků, kteří zařechtají podle polohy plynové rukojeti se systémem ride-by-wire. Jezdec si pak může vybrat palivovou mapu, která bude vyhovovat podmínkám, kde se právě pohybuje.

Rám je posvářen z chrom-molybdenových trubek a zadní kyvka z hliníku. Pérování pochází z dílny WP, přičemž přední čtyřkomorová vidlice 4CS disponuje zdvihem 275mm a stejně i zadní centrál. Řekl bych, že právě podvozek bude asi největším bonusem a v terénu dovolí lecjakou vylomeninu. 

Brzdy Brembo dostaly systém ABS, ovšem všechni offroadoví nadšenci můžou být v klidu, protože se nabízí režim offroad, kdy má ábéesko pohov. Od věci není ani delší servisní interval po deseti tisíci kilometrech a výrobcem slibovaná nízká spotřeba paliva. Limity řidičských průkazů jsou jasně dány a proto se nabízí také uškrcená mapa, kdy Enduro 701 splňuje limit 30kW pro třídu A2. Cena je stanovena na částce 255 990 Kč.

Video, které jasně říká, jak se má Huskou 701 Enduro zacházet:

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (12x):
Motokatalog.cz



TOPlist