globalmoto_duben_nolan




Miláno: Husqvarna + video

Svůj stánek rozbalila v Miláně také Husqvarna, která se před nedávnem zasnoubila s továrnou BMW a stala se její součástí. Na obdiv se vystavovaly červeno-bílo-černé krásky kompletní modelové řady Enduro, Motokros a Supermotard.


Právě v Supermotardech se továrnímu teamu Husqvarna letos velice dařilo. Výsledkem úspěšného tažení jezdců Adriena Chareyreho a Geralda Delepineho ve světovém šampionátu jsou dva tituly mistra světa třídy S1 i S2. Na základě těchto úspěchů přišla továrna s nápadem postavit repliku Husky mistra světa Adriena Chareyreho. Při slavnostním představení, za přítomnosti obou jezdců továrního teamu, představila Husqvarna jedinečný supermotard SM 450RR. Rám, kola, brzdy i motor jsou naprosto totožné s náčiním světového šampióna. Těchto krasavic se vyrobí pouze limitovaná edice sto kousků.




V mnohonásobně větších počtech se vyrábějí sériové supermotardy SM 450R a SM 510R. Ty si jistě povedou stejně tak dobře na motardových tratích, jako při každodenním použití. Mezi novinky těchto modelů patří třeba vstřikování paliva Mikuni, nový rám včetně podsedlovky, odpružení nebo nová nádrž. Oba stroje rozdílných kubatur disponují stejnou celkovou hmotností 118 kg.


Modelovou řadu supermotard doplňují ještě čtyřtaktní SM 610IE a dvoutakt SM 125. Tyto dva stroje jsou dispozici nejen jako supermotard, ale také jako terénní verze pod označením TE 610E a WRE 125. Čtyřtaktní šestsetdesítka je vybavena vstřikováním paliva, dvoutaktní stopětadváca využívá karburátor. Ve spojitosti se značkou Husqvarna si každý určitě vybaví krom supermotardů také terénní mašiny. Motokrosové a enduro modely byly kompletně omlazeny. Devět nových modelů rozdělených do těchto dvou kategorií, využívá pět rozdílných motorů. Dvoutaktní 125 a 250 nebo čtyřtaktní 250, 450 a v neposlední řadě 510. Mezi novinky patří podobně jako u modelů SM vstřikování paliva Mikuni (pouze enduro), startovací páka (pouze motokros), nový rám, odpružení, filtr box nebo nová nádrž.


Jednotný design nepostrádá u kompletní modelové řady Husqvarna dravý sportovní temperament. Žádné Husce modelového roku 2008 nechybí ani charakteristický trojúhelník na nádrži.


Video: Ostatní značky

(autor: Jarda, střih: Radek Žemlička)
Značky na videu: KTM, Moto Morini, Husqvarna, Benelli, Bimota, Cagiva, MV Agusta Video si můžete stáhnout v lepší kvalitě zde (46 MB).

Informace o redaktorovi

Vláďa Novotný - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist