yamaha_mt09




Intermot: Husqvarna FS 450

Nové motokrosy a endura, které tvoří stěžejní část výrobního programu značky Husqvarna, známe v podobě pro modelový rok 2015 už od léta. Kompletní modelovou řadu samozřejmě Husqvarna přivezla i na Intermot do Kolína, ale největší novinkou na stánku je supermoto FS450.

Kapitoly článku

Všechny off-roadové modely od Husqvarny už vyzkoušel kolega Vláďa v červenci na švédském písečku, a podrobně nás s nimi seznámil jeho poutavý report  z dalekého severu. O dva měsíce později se Husqvarna vytasila s další novinkou - supermoto speciálem FS450 - a v Kolíně tak mohla vystavit kompletní řadu 2015.
Základ nového supermota vychází z crossového speciálu FC450, a potřebám závodníků kategorie Supermoto je přizpůsoben hlavně podvozek. Jako pohonná jednotka slouží kapalinou chlazený jednoválec o objemu 449 ccm s rozvodem SOHC a čtyřmi titanovými ventily o maximálním výkonu 60 koní. Elektronické vstřikování paliva Keihin umí podle výrobce zajistit „telepatickou“ reakci motoru na plynovou rukojeť, takže jezdec a motorka jsou za jízdy „jako jedno tělo“. O maximální využití brzdného účinku motoru se zas postará antihoppingová spojka APTC od značky Adler. Pětirychlostní převodovka má kvalty nastavené speciálně do režimu častého střídání rovinek a zatáček, a ve výbavě nechybí ani elektrický startér, který jezdce po pádu rychle vrátí do hry.
Podvozek stojí na rámu z chrommolybdenových trubek, odpruženém hliníkovou zadní kyvkou a centrálním tlumičem WP, vpředu je masivní, plně stavitelná 48mm vidlice od stejného výrobce. Přední ráfek o průměru 16,5 palce i zadní sedmnáctka jsou obuty do slicků Metzeler, brzdový systém Brembo se skládá z předního čtyřpístku na 310mm kotouči a zadního jednopístkového třmenu s menším 220mm diskem. Suchá váha činí 110,5 kg.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Tomáš Mikšovský - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist