globalmoto_duben_nolan




Husqvarna se vrací na silnici

Značka, která je spojována hlavně s off-roadem, chce pod křídly KTM zřejmě navázat na svůj silniční program. Podle avizovaných tří novinek, z nichž dva budou koncepty a jeden reálný jednoválcový silniční model to vypadá, v Miláně uvidíme finální verzi velkého supermota „Concept 701“, který byl představen na poslední výstavě EICMA.

Otázkou je, zda se Husqvarna vydá vlastní cestou, nebo jí směr nadiktuje mateřská KTM. Není žádným tajemstvím, že  případě off-roadových modelů i silničního závoďáku, který v kategorii Moto3 sedlají Danny Kent a Niklas Ajo, se zatím hodně hraje podle rakouských not. Podle tiskové zprávy by se každopádně mělo jednat o velký motard (doslova velko-objemový jednoválcový silniční motocykl), který bude mít prémiové komponenty a špičkovou technologii (elektroniku). Tady se okamžitě nabízí myšlenka, že nový silniční model bude vycházet z konceptu 701.
Pod slovem velkoobjemový se pravděpodobně skrývá jednoválec z KTM 690 Duke, jak už bylo naznačeno na loňské výstavě EICMA. Pokud ale zůstane zachována alespoň hrubá podoba konceptu, čeká nás alespoň designově zajímavý stroj s netradiční zadní částí, která skrývá nejenom nádrž, ale také integrovanou koncovku výfuku.
Další dva modely budou podle oficiálních zpráv koncepty, které ukážou možnou budoucnost Husqvarny mezi silničními stroji. Budeme hodně zvědaví, jak si švédská značka povede na asfaltu v dalších letech. Když to naposledy zkusila s modelem Nuda 900, nedopadlo to vůbec špatně.

Informace o redaktorovi

Oliver Trembač - (Odebírat články autora)
Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):
Motokatalog.cz



TOPlist