yamaha_mt09




Husqvarna představuje motokrosy 2018

Další značkou, která ukázala nové off-roady pro příští sezónu, je Husqvarna. Firma, která stála u samotného zrodu motokrosu, teď má ve své modelové řadě trojici čtyřtaktních modelů a pět dvoutaktů v kubaturách od 50 do 450 ccm. Všechny modely 2018 dostaly vedle drobných úprav novou grafiku a největší modernizací prošla dvoutaktní pětaosmdesátka.

Kapitoly článku

Vývojáři společnosti Husqvarna Motorcycles mohou při své práci čerpat z bohatých zkušeností původně švédské značky, která má za sebou víc než století nepřetržité produkce, a patří tak k průkopníkům světového motokrosu. Zatímco pro letošní sezónu Husqvarna vyzbrojila svoje speciály přední vzduchovou vidlicí, seznam změn na příští rok je o něco střídmější.

Zásadní modernizací prošel jenom juniorský model TC85, který dostal kompletně nový podvozek. Ten tvoří rám s upravenou geometrií, odpružený vidlicí WP AER 43 a zadním tlumičem WP XPlor PDS, brzdy dodala italská Formula. Pohonné ústrojí se může pochlubit novým válcem dvoutaktního motoru, lehčí převodovkou a novou spojkou s přítlačným talířem. Pozornosti konstruktérů neunikl ani chladící systém, a upravena byla také koncovka výfuku, která je ve srovnání s předchozím modelem o 5 centimetrů kratší.

Mezi další změny patří kompletně nové plasty, plynová rukojeť se snazším nastavením vůle, vzduchový filtr s jednodušším přístupem, a černé ráfky obuté do pneumatik Maxxis.

Všechny dospělé motokrosy, tedy dvoutakty TC 125 a TC 250, i čtyřtaktní FC 250, FC 350 a FC 450 dostaly do výbavy nové brzdy značky Magura, lehčí Li-Ion baterku, méně klouzavý potah sedla a novou grafiku. U obou dvoutaktů TC 125 a 250 najdeme také vylepšený karburátor Mikuni. Nové modely Husqvarna MX 2018 budou k dostání u dealerů od června tohoto roku. Společně s nimi půjde do prodeje také nová kolekce originálního přislušenství a značkového oblečení.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

POKRAČOVAT V DALŠÍ KAPITOLE

Kapitoly článku

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist