husqvarna_svartpilen_801_2




Horex VR6 Cafe Racer 33 Limited

Šestiválec Horex VR6 je sám o sobě výbornou mašinou (a také náležitě drahou), ale německý výrobce se ho rozhodl posunout ještě o kus dál. Nedávno byla totiž představena limitovaná edice VR6 Cafe Racer 33 Limited, za kterou si Horex řekne o 33 333 eur.

Mezi největší změny u limitované edice Horexu patří nové tlumiče Öhlins vepředu a vzadu. Konkrétně jde o Öhlins FGRT USD přední vidlici a zadní tlumič TTX 36. Samozřejmostí je plná nastavitelnost tak, aby tlumení vyhovovalo každému jezdci, všem povrchům nebo různým stylům jízdy.
Od firmy Öhlins zde najdeme také tlumič řízení. Krásná drátová kola pocházejí od značky Kineo. Brdový systém zajišťuje Brembo dvěma kotouči o průměru 320 mm a radiálními čtyřpístkovými třmeny vepředu a jedním 264 mm kotoučem s dvoupístkem vzadu. Inovací prošla také ergonomie motocyklu. Vyšší posez nebo lehce posunutá řídítka v kombinaci z retro předním světlometem dodávají správný říz.
Klasický zadní bobek u café-racerů zde nahrazuje krytka na sedle spolujezdce. Pokud nepatříte mezi vyznavače sólo jízdy a rádi na projížďky berete „batůžek“ třeba v podobě krásné spolujezdkyně, dá se kryt jednoduše odmontovat a nechat třeba v garáži. Nová stříbrná barva Horexu také velmi sluší.
Pokud jde o motor, nebyly zde žádné velké změny. Šestiválec o objemu 1 218 ccm je stejně jako u dalších modelů Classic a Roadster naladěn na 126 koní při 8 500 otáčkách a točivý moment je 120 Nm při 7 000 ot./min. Pokud se vám zdá, že starší modely měly výkonu více, budete mít pravdu, Horex svoje motory lehce přiškrtil. Maximální rychlost ale zůstává stejná – elektronický omezovač vás nepustí dál než na 250 km/h.
Název „33 Limited“ napovídá, že z továrny v Augsburgu vyjede pouze 33 kusů VR6 Cafe Raceru. Za cenu 33 333 eur (cca 900 tis. korun) si Horex slibuje slušnou prodejnost a věří, že se rychle prodá celou edici.

Informace o redaktorovi

Roman Daněk - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist