husqvarna_svartpilen_801_2




Horex pokračuje, našel se investor!

Poté co se na konci roku dostala na veřejnost zpráva o ukončení výroby motocyklů Horex, se opět blýská na lepší časy.

To, čemu málokdo z nás věřil, se stalo. Firma Horex je prozatím zachráněna a investor navíc vypadá velmi slibně. Po zprávě, že firma Horex končí a vše je nenávratně v prachu, se během pár týdnů všechno změnilo, a Horex tak od prvního února dotuje dynamicky se rozvíjející společnost, která již s motocykly má určité zkušenosti.
Připomeňme si, že posledních necelých deset let se Horex cítil jako na houpačce. Jednou nahoře a jednou dole, tak by se dala charakterizovat poslední léta působení na trhu. Nový tým, snažící se poslední roky oživit slavné jméno měl slibně nakročeno. Neokoukaný motor V6, 160 kobyl a strohý německý design. Základ jako řemen, parta nadšenců podporována designéry a profesory z technické university z Mnichova.
Projekt vypadal slibně, plány byly střídmé a počítalo se nejprve s prodejem motocyklů v Německu, Rakousku a Švýcarsku. Cafe-racer v designu moderního věku neměl být pro každého, ale rovněž se nejednalo o nedostupné zboží. Možná špatný marketing, možná nový model přišel v době, kdy trh žádá něco jiného, či snad nedůvěra z malého pokrytí - ať už tak či onak, prodej se nedařil.
Návratnost velkých investic nepřicházela a poslední nadějí byl nový investor, ten však nedorazil a tak se na konci loňského roku rozloučila továrna v Ausburgu s posledními zaměstnanci. Po novém roce však projevila zájem firma, která se zabývá výrobou dílů z karbonu. Dodavatel především pro automobilový průmysl má však i zkušenosti z motocyklového prostředí.
Společnost 3C Carbon Composite Company můžeme totiž vídat prostřednictvím závodního týmu 3C Racing Team v závodech IDM Superbike, kde závodí s motocykly Ducati Panigale. V každém případě se na konci ledna ujednalo, že se bude dále pokračovat ve výrobě motocyklů Horex. Blížší plány společnost neuvádí, ale jisté je, že disponuje slušným zázemím a nebylo by od věci přichystat nějaký nový bike.

Informace o redaktorovi

Tomáš Procházka - (Odebírat články autora)
Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist