yamaha_demo_tour




Testujeme Hondu CB1100

Ano, už od podzimního Intermotu je jisté, že tahle nádherná retro stylovka letos konečně zamíří i na evropské trhy, včetně toho našeho. A protože se už nemůžeme dočkat než v Čechách přestane mrznout a sněžit, vyrazili jsme na první ochutnávku do teplých krajin.

Tenhle test bude trochu jiný než ostatní. Honda CB1100 totiž  vyvolává velké emoce už svým povedeným vzhledem, který vyvolává vzpomínky na první foury ze sedmdesátých let (jeden z nich je mimochodem k prohlédnutí přímo tady na místě) a celou bohatou historii vzduchem chlazených čtyřválců. Jízdní vlastnosti v nás ale také vzbuzují velkou zvědavost, už jen proto, že si netroufáme odhadnout jak daleko byla Honda ochotná zajít v zájmu zachování autentičnosti.
O výkon nouze asi nebude - 90 koní a 93 Nm je na takovou motorku až dost. Důvod k pochybnostem nedávají ani tři moderní kotoučovky, doplněné o ABS. Ale jak se bude čtvrttunová motorka s klasickým trubkovým rámem, postavená na osmnáctipalcových kolech a úzkých pneumatikách chovat na silnici, to se dozvíme až během dneška.
Potěšující zpráva je, že na místo celoevropského testování přicestoval i šéf celého projektu CB1100 Hirofumi Fukunaga, který bude novinářům celé odpoledne k dispozici. Rádi mu přetlumočíme i vaše dotazy, které necháte dole pod článkem nebo v naší redakční e-mailové schránce. Odpovědi pak najdete v pondělí po našem návratu.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (20x):
Motokatalog.cz



TOPlist