globalmoto_duben_nolan




Nové modely Honda pro rok 2007

Honda s velkým předstihem před výstavou v Kolíně uvolnila informace o nových modelech. Jedná se o nabroušené sporty CBR600RR, custom verze modelu Shadow a ostrá kroska CRF150. Podívejme se, co je na nich nového.


Nejvíce inovovaná je rozhodně

Honda CBR600RR

.
Hodně se změnily rysy kapotáže - vepředu mezi světly přibyl nový průduch, změnila se linie návaznosti kapotáže na nádrž a boční kapotáž teď tvoří samostatný díl, který v šedém provedení u červeného modelu nádherně připomíná obrácený rám deltabox. Podle výrazně větších prostor pro vedení vzduchu i vyjádření výrobce se zdá, že funkce a důležitost náporového sání zase o něco vzrostla.




V porovnání s letošním modelem se snížila hmotnost - celkem o 8 kilogramů, což u této kategorie rozhodně není zanedbatelné číslo! Tato úspora se podařila mimo jiné díky kompletně přepracovanému motoru - díky promyšlenému „poskládání“ jednotlivých komponent se motor celkově zkrátil. Výrobce samozřejmě dosáhl také zvýšení výkonu - téměř 120 koní při 13 500 ot/min. Výrobce ale zmiňuje další zvýšení výkonu při vysokých rychlostech.
Úplně nový je také litý rám (FDC - Fine Die-Cast), u kterého Honda slibuje stejnou pevnost a odolnost při snížené hmotnosti a tloušťce.


Ostatní komponenty jsou převzaty z modelu 2006, přibyla však nová verze elektronického tlumiče řízení, se kterou jsme se až dosud mohli setkat pouze u CBR1000RR.

Honda VT 750 DC Shadow Spirit


„Americké cruisery ve stylu custom zůstávají populárním segmentem různorodého evropského trhu motocyklů a přitahuje mnoho řidičů“, konstatuje úvod tiskové zprávy. Proto Honda obnovila svého zástupce v tomto segmentu a představila novou VT 750 s předním kolem 21 palců a klasickým drátěným výpletem. S tím koresponduje snížené vykrojené sedlo ve výšce pouhých 652 mm a dlouhá předsazená řidítka.




Inovovaný véčkový dvouválec dostal nové vstřikování a disponuje výkonem 41 koní při 5 500 ot/min a točivým momentem 59 Nm při 3 500 ot/min. K tomu z loňského modelu pětistupňovou převodovku a kardan.
Za zmínku ještě určitě stojí dva doutníkové výfuky nad sebou po pravé straně.


Honda CRF150R


Tak tohle je výhradně soutěžní záležitost, se kterou chce Honda po úspěších modelů CRF450R a CRF250R zamíchat pořadím na stupních vítězů i u menších čtyřtaktních objemů. Bude nabízena ve dvou verzích s odlišnými velikostmi kol - CRF150R s kombinací vepředu/vzadu 17 x 14 palců a model CRF150R2 s kombinací 19 x 16.
Vodou chlazený 4dobý 4ventil o objemu 150 ccm poskytuje maximální výkon 22 koní při 12 500 ot/min. Suchá váha je pak 75 kg.




Honda CBR1000RR


Poslední zmínka patří velkému cebru - po loňských inovacích zůstává pro sezónu 2007 nezměněná, pouze vyráží s nových barvách HRC Replica.




Informace o redaktorovi

Filip Tichý - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):
Motokatalog.cz



TOPlist