husqvarna_svartpilen_801_2




Nová Honda Crossrunner 2015

Honda dnes představila nový model VFR800X Crossrunner pro rok 2015, který se vyznačuje množstvím změn a nových funkcí. Inovovaný motor V4 o objemu 800 ccm dosahuje vyššího maximálního výkonu a většího točivého momentu ve středních otáčkách. Další změny zahrnují dynamičtější vzhled, delší zdvih odpružení a nová kola a brzdy. Mezi novinky ve výbavě patří systém nastavitelné kontroly trakce (HSTC), LED světa, blinkry s funkcí automatického vypnutí či standardně dodávané vyhřívané rukojeti.

První Crossrunner z roku 2011 spojil unikátní motor V4 o objemu 800 ccm, převzatý z Hondy VFR, s populární kategorií cestovních endur. Nový model pro rok 2015 nabídne sportovnější charakter spolu s agresivnější pozicí za řídítky a ostřejším designem.
Srdcem stroje zůstává i nadále 16ventilový DOHC motor V4 s úhlem válců 90°, který je vybaven systémem proměnlivého časování ventilů VTEC. Nový agregát ale nabízí vyšší točivý moment v nízkých a středních otáčkách, a zároveň maximální výkon 78 kW dostupný při 10 250 ot./min (místo 74,9 kW při 10 000 otáčkách u stávajícího modelu).
Hliníkový zdvojený rám je opatřen inovovaným lehčím pomocným rámem a novou hliníkovou jednostrannou kyvkou. Odpružení dostalo vyšší zdvihy - přední vidlice o 25 mm, zadní tlumič o 28 mm. Systém ABS je součástí standardní výbavy a 17palcové duté přední kolo z hliníkové slitiny je opatřeno dvěma 310mm kotouči spojenými s radiálně upevněnými čtyřpístovými třmeny.
Ve výbavě nového Crossrunneru je stejný systém kontroly trakce jako u modelu Crosstourer. Systém HSTC (Honda Selectable Torque Control) nabízí dvě úrovně nastavení (plus úplné vypnutí). Sedlo se dá výškově nastavit ve dvou polohách, rukojeti jsou opatřeny pětistupňovým vyhříváním a součástí standardní výbavy jsou i ukazatele směru s funkcí automatického vypnutí. Nové osvětlení tvoří výhradně LED diody.

Informace o redaktorovi

Petr Poduška - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (13x):



TOPlist